Újabb munkahelyeket hozhat létre a gumiabroncsgyártó

WL, 2012. augusztus 2., csütörtök 12:56, frissítve: csütörtök 13:50
A Hankook újabb magyarországi munkahelyeket teremthet – fejtette ki Czomba Sándor a Hír TV Rájátszás című műsorában.

A foglalkoztatottak létszáma 2012. április–júniusban 3 millió 876 ezer volt, 67 ezerrel több, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden.

A munkahelyvédelmi akcióterv biztosítja a munkaerőpiac javuló tendenciáját – erősítette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Hír TV Rájátszás című műsorában. Czomba Sándor szerint többek között a Hankook magyarországi képviselete is újabb beruházásra készül.

A Hankook a tavalyi évben indított egy második lépcsős beruházást, amivel gyakorlatilag újabb 800 embert vett fel, és megduplázta a termelését. „Van még szabad terület, és erősen gondolkodnak, hogy be kellene lakni ezt a szabad területet” – közölte az államtitkár.

A Hankook eddig 550 millió eurót fektetett be Magyarországon. A cég 2007-ben megnyitott első üzeme után elkészült, és nemrég elérte teljes gyártókapacitását a 230 millió eurós beruházással megépült második gyáregység is. Az 58 ezer négyzetméteres bővítés eredményeként a gyár kapacitása elérte a napi 34 ezret, ami lehetővé teszi évi 12 millió gumiabroncs előállítását. A foglalkoztatottak száma kétezerre nőtt.

A Magyar Nemzet korábban úgy értesült, hogy a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a közeljövőben más ügyben is felkeresi a Hankook Tire Magyarország Kft.-t. A cég rácalmási gyárában a közelmúltban tisztázatlan körülmények között életét vesztette az egyik munkás, a szakszervezet szerint pedig mindennaposak a munkavállalói és szakszervezeti jogok elleni támadások.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés