2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Újabb kérdéssel támadja Paks II.-t az ellenzék

2017. március 10., péntek 19:08, frissítve: péntek 20:19

Az Alkotmánybíróság egyszer már elutasította a paksi népszavazás lehetőségét. Ezért az LMP és a Párbeszéd politikusai újabb kérdéseket nyújtottak be a Nemzeti Választási Irodához a nukleáris referendum eléréséért.

Ezúttal nem az atomerőmű bővítéséről, hanem Magyarország hosszú távú energiastratégiájának újragondolásáról kérdeznék az állampolgárok véleményét. „Több kérdést is leadtunk. Mindegyikről azt tartjuk, van esélye arra, hogy átmenjen a Nemzeti Választási Iroda szűrőjén. Nagyon köszönjük azoknak a magyar állampolgároknak, akik velünk együtt gondolkodnak azon, hogyan lehetne ezt a mocskos üzletet megakadályozni, és küldik a kérdéseket folyamatosan. Jogászokkal megvitatva több kérdést beadtunk. Az egyikben Róna Péter felvetése nyomán kifejezetten a nemzetközi egyezmény jellegét vitatjuk a szerződésnek” – közölte Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

A Párbeszéd európai parlamenti képviselője szerint nem zárta le a beruházás körüli vitákat, hogy az Európai Bizottság zöld jelzést adott a paksi atomerőmű bővítésének. Jávor Benedek szintén Magyarország jövőbeli energiaellátásáról tett fel népszavazási kérdéseket. „Nem lőhető ki azzal, hogy nemzetközi kötelezettségvállalást érint vagy abba ütközik. Ez a magyar Országgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozó energiastratégia újratárgyalására vonatkozik. Ilyenformán a korábbi érvekkel, amelyekkel a korábbi két népszavazási kérdésemet az NVI, illetve a Kúria elutasította, nem lehet fogást találni rajta” – fogalmazott Jávor Benedek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!