2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Az MSZP kitart Botka mellett

,

2017. január 27., péntek 15:50, frissítve: péntek 17:51

Lattmann Tamás is indulna a baloldali miniszterelnök-jelöltségért. A nemzetközi jogász a Hír TV-nek azt mondta, több ellenzéki párttal is egyeztetett a jelölésről, indulása attól függ, hogy támogatják-e elképzeléseit. A szakember a bizonytalan szavazókat és a csalódott Fideszeseket szólítaná meg. A szocialisták egyelőre kitartanak Botka László jelölése mellett.

„Tizenkilenc kérdésben kezdeményezünk népszavazást” - Lattmann Tamás egyike volt azoknak a civileknek, akik 2015-ben népszavazással vetettek volna véget az Orbán-rendszernek. A rendszerbontás akkor sikertelen volt.

A nemzetközi jogász tavaly az Alternatíva Körrel a Magyarországot foglalkoztató legsúlyosabb kérdésekről, például az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer jövőjéről indított társadalmi vitát. Vállalná a baloldal miniszterelnök-jelöltségét is, ha kell, a szocialista Botka Lászlóval is megküzdene.

„Én egy koncepciót képviselek, egy koncepciót, egy gondolatot szeretnék bevinni ebbe a térbe, amire jelenleg, én úgy látom, több párttal való beszélgetés után, hogy van egy komoly fogadókészség és fejtámogatási hajlandóság, de hogy ebből ténylegesen meg fog e valósulni az, amire én javaslatot teszek, ez majd egy kicsit később fog kiderülni, de a politikát alapvetően politikai pártok csinálják. A politikai pártoknak el kell dönteniük, hogy ebben a politikai térben milyen politikai akciót és programot tesznek magukénak, abban a pillanatban amint ez kialakul ez a konszenzus, akkor természetesen ez abban a formában nyilvános lesz” – mondta el Lattmann.

A szocialisták kitartanak saját jelöltjük, Botka László, Szeged polgármestere mellett - mondja az MSZP ugyancsak szegedi kötődésű alelnöke.

„Egy ragyogó szakembernek tartom, mégis, hadd hívjam fel arra a figyelmet, hogy régi barátom, párttársam, akivel Szegeden sokat küzdöttünk azért, hogy Szeged olyan szép és fényes jövő előtt álló település legyen, mint amilyen ma, ha ellátogatnak hozzánk, megtapasztalnak, Szeged város polgármestere, az egyik legnépszerűbb magyar politikus az MSZP miniszterelnök jelöltje” – reagált Ujhelyi István.

Botka László tavaly decemberben a 168 óra című lapban jelentkezett be a miniszterelnök-jelöltségre. A szocialista párt felsorakozott mögötte és arra is felhatalmazták, hogy tárgyalásokat kezdjen más ellenzéki pártokkal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!