2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Újabb fejlesztések indulnak a Ludovika Campuson + videó

Megújul a Ludovika Campus területe - erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt, a Katasztrófa-védelmi Speciális Védelmi Központ alapkő-letételének ünnepségén.

  • Újabb fejlesztések indulnak a Ludovika Campuson + videó

Márciusban készültek ezek a felvételek, amikor is hatalmas lángok csaptak fel a visegrádi Silvanus Hotelben. A szállodában megközelítőleg 230 ember tartózkodott,, mindenkit időben kitudtak menekíteni. Ez csak egy volt a sok tűz eset közül idén, ahol szükség volt a tűzoltókra.

Dóka Imre, helyettes-szóvivő, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság: "Ha az év első negyedévét nézzük, akkor lakástűzeknél 31 ember vesztette életét. Illetve április hónap folyamán is már több ilyen jellegű esemény történt. Legutóbb a tegnapi napon 2 ember veszítette életét mind Pest mind Baranya vármegyékben."

A katasztrófavédők legmagasabb szinten történő munkájára mindig is szükség van, ezért épül meg a Ludovika Campusán a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központja. Az ünnepélyes alapkőletételen az Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora azt mondta: fizikai valójában és szimbolikus jelentőségében is egy csodálatos építményt húznak fel itt

Deli Gergely, rektor, Nemzeti Közszolgálati Egyetem: "A körülbelül bruttó 27 ezer négyzetméteren megvalósuló a múlt emlékeit megőrző új beruházás magyar katasztrófavédelmi felsőoktatás számára jövőt jelenti. "

Arról már a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt, hogy hosszú évek tervezése és előkészítése van a projekt mögött, de ahogy fogalmazott: a munka dandárja még előre van.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója: "Egy megújult természeti környezet van, egy nagyon szép épített környezetben vagyunk, remélhetőleg a katasztrófavédelmi épület az ha elkészül, akkor ezt a szép épített környezetet továbbfogja gyarapítani. És azt hiszem ezt egyébként a közvélemény kutatások is alátámasztják, hogy a budapestiek és a józsefvárosiak teljes megelégedésére folyik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztési projektje és a Ludovika campus fejlesztési projektje."

Orbán Balázs hozzátette: további tervek vannak arra, hogy a fejlesztés folytatódjon a józsefvárosiakkal együttműködve. Ennek a következő lépcsőfoka a területet körülvevő rossz állapotban lévő ingatlanok fejlesztése lenne, amit egy az Országgyűlés már asztalán lévő törvényjavaslat tenne lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!