2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Újabb BKV-demonstráció lesz, a sztrájk sem kizárt

Utcára vonulnak a BKV-sok szeptemberben. A közlekedési társaságnál ugyanis 200 fős elbocsájtást terveznek – a BKV vezetői erről a péntek délelőtti munkaügyi vitán tájékoztatták az érdekképviseleteket. A csoportos létszámleépítés elsősorban a buszágazatot érinti. A szakszervezetek sztrájkbizottságot hoztak létre.

Kétszáz dolgozójának mondhat föl a BKV a következő hetekben. Erről tájékoztatta a közlekedési cég az érintett szakszervezeteket pénteken. A leépítés elsősorban a buszágazatot érinti, mert már több korábbi BKV járatot is alvállalkozók üzemeltetnek. A szakszervezetek sztrájkbizottságot alakítottak és munkaügyi vitát kezdeményeztek, mivel nem tartják a indokoltnak az ilyen mértékű elbocsájtásokat.

Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége szerint, ha ilyen mértékben csökkentik a létszámot az működési gondokat okozhat. Abban bíznak, hogy jelentősen csökkenthető a 200 fős tervezet. A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete viszont jelezte, ők egy dolgozó elbocsátását sem támogatják.

„A sztrájk sem kizárt, de az már biztos, hogy demonstrációt szervezünk szeptember elején, ezt már be is jelentettük – közölte a KKDSZ elnöke. – Azt gondoljuk, hogy önmagában nemcsak a létszámleépítés kérdése probléma, hanem a BKV olyan helyzetben van, hogy a működési feltételek nem biztosítottak. Úgy gondoljuk, hogy a vezérigazgató vagy nem tudja, vagy nem képes a cég érdekeit képviselni, és ebből jelentős hátrányt szenvednek el a dolgozók” – tette hozzá Nemes Gábor.

A BKV vezérigazgató-helyettese szerint az érintettek más területen találhatnak maguknak munkát a közlekedési vállalaton belül, például a 4-es metró beruházásnál. A tárgyalások várhatóan jövő pénteken folytatódnak, végső döntés pedig szeptemberben lehet a létszámcsökkentésről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!