2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Újabb antirasszista díjjal kitüntetett MSZP-s politikus hallgat Bíró Lászlóról

Újabb varrónő állítja, a mai napig tartozik neki Bíró László. A jobbikos politikus egykori alkalmazottja a HírTV-nek elmondta, jelenleg is 130 ezer forinttal adósa a képviselő-jelölt. A nő hozzátette, Bíró 20 ezer forintot ígért neki, ha sikeres vizsgát tesz, de azt sem fizette ki.

  • Újabb antirasszista díjjal kitüntetett MSZP-s politikus hallgat Bíró Lászlóról

Judapestnek hívta Budapestet, az izraeli turistákat pedig tetűcsúszdásoknak nevezte az összellenzék borsodi képviselőjelöltje korábban közösségi oldalán.
A Bíró László mellett teljes mellszélességgel kiálló pártok több politikusa is kapott már antirasszista kitüntetést, azonban eddig egyikük sem emelte fel hangját a jobbikos politikus megnyilvánulásai miatt.

Lendvay Ildikó szintén kapott ilyen elismerést de ő is hallgat az ügyben.

A HírTV riportere megkérdezte az MSZP korábbi országgyűlési képviselőjétől, hogyan értékeli értékeli Bíró László Judapestező kijelentését antirasszista kitüntetésének tekintetében. 

Nézze, maguknak nem szívesen adok interjút, úgyhogy ne haragudjon, nem magával van bajom, de rossz tapasztalataim vannak, köszönöm szépen a megkeresést- válaszolta Lendvai Ildikó. 

Az MSZP egykori elnöke Bíró László cselekedetének elítélése helyett a miniszterelnököt támadta. Szerinte Orbán Viktor félnáci könyvdarálók és egész náci módszereik mellé állt, amikor nem ítélte el Dúró Dórát, aki megsemmisítette a gyermekeknek szóló homoszexualitást is reklámozó mesekönyvet.

Látható, hogy hiteltelen a jelölt nem csak e tekintetben, hanem a bocsánatkérése miatt is, amit a zsidó közösség felé intézett

- mondta Volner János, országgyűlési képviselő. A Jobbik korábbi tagja szerint mind Bíró László bocsánatkérése, mind pedig a politikusnak asszisztáló egész baloldal hiteltelen.

Elvtelen a baloldali összefogás. Olyan emberek, akik elvileg küzdenek az antiszemitizmus ellen, most hirtelen beálltak egy antiszemitizmusát közönséges módon és nyíltan vállaló jelölt mögé

- tette hozzá Volner János.

2015 nagyon régen volt és még mindig nem kaptam meg az 56 ezer forintomat, ami lehet, hogy 150-et ér amúgy

- fogalmazott Dulai Ildikó, varrónő. 

Bíró László nem csak rasszista és kirekesztő botrányai miatt lett híres. A tisztességes bérekért kampányoló politikusról kiderült korábbi varrodájának dolgozóit nem fizette ki, amikor pedig a megkárosítottak ezt sérelmezték fegyverrel fenyegette meg őket. 

Nyíltan kimondta, hogy ő valamit a fejünkhöz fog tartani, megfenyegetett minket mindannyiunkat és elkezdtünk félni parázni, mert hát messziről jött ember ugye azt mond, amit akar, hát nagyon féltünk ettől az egésztől

- mondta Pataki Petra. 

Egy havi munkabérünkkel maradt el mindenkinek.

A Hírtelevíziónak most újabb varrónő erősítette meg, hogy Bíró László nem fizetett. A neve elhallgatását kérő érintett jogi úton próbálta visszaszerezni járandóságát, de a jobbikos politikus a mai napig tartozik neki.

A riporter kérdésére, miszerint mennyi pénzzel adós Bíró László, a varrónő elmondta nagyjából 130 ezer forinttal számol. 

 

Én 130-cal számolok, mert ugye megkaptam a, 512-őt megítélt a bíróság, abból 280-at kikaptam ugye, de kártérítést én nem kaphattam, azt mondta a bérgarancia biztos úr, meg a 20 ezer forint, amit a Bíró úr megígért, hogy a szakmunkásvizsgáért, hogyha azt letesszük akkor 20 ezer forintot fogunk kapni

- mondta a varrónő.

A Fidesz frakciószóvivője szerint, Bíró László a tisztességes bérekkel kapcsolatban is hazudik, ha pedig megválasztják, a Parlamentben is hazudni fog.

Elfogadható ez? Nem! Amikor a varrónőket nem fizeti ki, a saját alkalmazottjait, utána, hogy számíthatunk arra, hogy ő majd ott a körzetben munkahelyeket teremt, meg rendes fizetést ad? Dehogy! Hát ugyanannak a baloldalnak a része ő, jelöltként, hisz a baloldal jelöltje, akik egyébként az emberektől elvettek egy havi bért, akik emelték a rezsi árát, akik alatt a munkanélküliség az egekbe szökött, hát ő ugyanilyen ember. Amit mond, az hazudik, az hazugság

- fogalmazott a Fidesz frakciószóvivője, Halász János.

Halász János megjegyezte, Bíró László támogatásával az látszik, hogy ellenzék a hatalom és pénz megszerzéséért az elveit is sutba vágja.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!