2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Újabb 350 millió az önkormányzati előterjesztésben a zuglói ökoházra

Újabb százmilliókat emészthet fel a Karácsony Gergely által elindított "zuglói ökoház projekt". A 25-30 lakásból álló önkormányzati bérház felépítésére, még kerületi polgármesterként nyert uniós pénzt Budapest első embere. A beruházásra az elmúlt 5 évben milliók mentek el, a lakók azonban még mindig nem költözhettek be otthonaikba.

  • Újabb 350 millió az önkormányzati előterjesztésben a zuglói ökoházra

Először egy üres Gizella utcai telken akarták felépíteni a 25-30 lakásból álló önkormányzati bérházat, de hamar kiderült, hogy erre még az uniós pályázattal együtt sincs elég pénze a zuglói önkormányzatnak. Ezért aztán módosították a projektet és egy Mexikói úti bérház felújításáról döntöttek. A pénz azonban elfogyott, így a 2022-re tervezett átadás elmaradt. A projekt befejezéséhez további 100 milliókra van szükség.

A projekt nem drágult, hanem sajnálatos módon miután az eredeti határidőt az Európai Unió nem engedte módosítani, – amiben a két éves előkészítő időszak elvitte az építés elől a beruházási idő nagy részét – ezért az Önkormányzatnak az Európai Unió helyébe kell lépni, tehát ha úgy tetszik az unió spórolt az önkormányzat sajnálatosan nem – minderről az év elején egy testületi ülésen beszélt Horváth Csaba, Zugló polgármestere.

Borbély Ádám a zuglói Fidesz önkormányzati képviselője szerint a zuglói ökoház a baloldal egyik pénztemetője. Ráadásul – mivel a lakók még mindig nem tudtak beköltözni az ingatlanba – előfordulhat, hogy az unió visszaköveteli az évekkel ezelőtt megítélt forrásokat.

Most az ügy ott tart, hogy eltapsolták az Európai Unió 1,5 milliárd forintnyi euróját, ezt követően 690 millió forintnyi zuglói önrészt tettek a projekthez. Ez egy olyan nagy összeg, hogy az elmúlt két ciklusban lakáspolitikai támogatásra összesen nem szántak ennyit a kerületi vezetésben. E mellé most úgy tűnik egy újabb 350 milliós tétel is előkerült – mondta Borbély Ádám, Zugló fideszes önkormányzati képviselője. 

Borbély Ádám szerint, bár a baloldal tisztességes és jó városvezetést ígért, mégis sorban esnek ki a csontvázak, például a parkolási botrány vagy a Thököly úti volt MSZP-székház áron aluli eladásának ügye, melyben a rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kétségbeesésében a rajongóihoz fordult Magyar Péter

Kétségbeesésében a rajongóihoz fordult Magyar Péter

„Kérlek benneteket, hogy osszátok az FB-oldalamról a bejegyzéseket, mert az algoritmus nagyon letekerte az eléréseket, és így nagyon kevés emberhez jutnak el az információk” – írta a Tisza Ppárt egyik legnagyobb csoportjában közzétett bejegyzésében Magyar Péter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!