2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Újabb 10 kormányablakbuszt állítanak üzembe

Jövőre újabb 10 kormányablakbuszt állítanak üzembe, miután a kisebb településeken alkalmazott buszos ügyfélszolgálat népszerűnek bizonyult - erről Tuzson Bence beszélt a Magyar Időknek.

  • Újabb 10 kormányablakbuszt állítanak üzembe

A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt a törökbálinti kormányablak átadásán. Tuzson Bence azt mondta: arra törekednek, hogy az állampolgároknak minél kevesebbszer kelljen ügyet intézniük; erre ne legyen szükség vagy ha mégis, online is legyen mód.

Mivel én Budaörsön lakom, budaörsi hivatalba jártam, nem volt probléma ott sem egyébként. De mivel Törökbálinton dolgozom, ezért sokkal egyszerűbb lesz.– mondja Kökény Péter, a legelső ügyfél a törökbálinti kormányablakban.

A tizenháromezres városban eddig még nem volt kormányablak, most már nem kell átjárni például egy lejárt személyi vagy jogosítvány miatt a szomszédos településre. A közszolgálatért felelős államtitkár az átadón azt mondta, arra törekednek, hogy ne kelljen egy egész napot rászánni az ügyintézésre.

Ezért indítottuk be a kormánybusz, kormányablak-busz programunkat is. Ennek a lényege abban áll, hogy kis buszok két ügyintézési ablakkal az országot járják. Már 11 ilyen buszunk van jó tapasztalatokkal, amelyek megbeszélt időpontban. meghatározott módon megérkeznek a településre és ott intézni lehet az ügyeket. - mondta Tuzson Bence a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

A térség országgyűlési képviselője pedig arról beszélt, hogy a történelmünk során nem volt példa ilyen mértékű fejlesztésre a közigazgatásban, mint most.

A rendőrségen azért volt a szocialista időszakban, mármint a szocialista diktatúra időszakában az állami szolgáltatások rendszere, hogy mindenki tudja, hol van a helye. Aztán jött a rendszerváltás, de e tekintetben semmi nem történt és egészen 1998-ig kellett várjunk– nyilatkozta Tarnai Richárd pest megyei kormánymegbízott. 

Emlékeztetett arra, hogy 2010-ig az önkormányzatok látták el az okmányirodai feladatokat, majd ezt követően jöttek létre a kormányhivatalok, amelyek egyre több embert képesek európai színvonalon kiszolgálni.




Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!