2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Új szövetségkötést és közös indulást szeretne a Demokratikus Koalíció

Új szövetségkötést és közös indulást szeretne a Demokratikus Koalíció, a jövő évi önkormányzati választásokon – mondta a párt európai parlamenti képviselője. Molnár Csaba hozzátette azt is: nem kényszer a disznótor. Azonban Gyurcsány Ferenc néhány hónapja leszögezte: aki nincs velük, az ellenük van, és nincs harmadik út.

  • Új szövetségkötést és közös indulást szeretne a Demokratikus Koalíció

Össze kell fogni az ellenzéknek az önkormányzati választásokon, erősítette meg korábbi álláspontját a Demokratikus Koalíció. Az ellenzéki pártok közül azonban nem mindenki gondolkodik így.

Gyöngyösi Márton ugyanis néhány hónappal ezelőtt leszögezte: Nem lesznek az összefogás része!

"Nem kényszer a disznótor, aki nem akar együttműködni, az nem fog!" – mondta Molnár Csaba. A DK európai parlamenti képviselője ezt követően arra utalt: Nincs ellenfelük a baloldalon. Molnár Csaba a jövő évi választások kapcsán elmondta: nem született még döntés arról, indít-e saját főpolgármester-jelöltet a Demokratikus Koalíció.

Molnár nem zárta ki, hogy a jövő évi választásokon szövetségesként Karácsony Gergelyt támogatja majd Gyurcsány Ferenc és pártja. Azonban sajtóhírek szerint az Árnyékkormány szóvivője is pályázhat a pozícióra. Stábunk szerette volna megkérdezni a politikust az ezzel kapcsolatos álláspontjáról, de Kálmán Olga ismét kitért az egyenes válaszadás alól.

Jövőre a pártoknak a helyhatósági választások mellett az Európa Parlamenti választásra is készülni kell, ám ott az összefogás gondolata csak a kis pártoknál merült fel.

A Párbeszéd már korábban jelezte, ők szívesen összefognánk ám jelenleg csak az LMP-vel. A mára már szinte mérhetetlen Szocialista Párt is az összefogásban hisz az EP-választáson, ám eddig senki sem csatlakozott hozzájuk. A Mi Hazánk Mozgalom és Vona Gábor új pártja jelezte: nem terveznek szövetséget kötni senkivel egyik választáson sem, sőt a Második Reformkor párt nem is méretteti meg magát az önkormányzati választáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!