2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Új roma szervezetet alapított Farkas Flórián

2017. június 23., péntek 10:41, frissítve: péntek 13:04

2021 augusztusáig biztosan ő elnökli a Roma Integrációért Országos Szövetséget, amely uniós támogatásokra is pályázhat.

A Lungo Drom székhelyére jegyeztette be új, országos roma szervezetét Farkas Flórián – írja a Romnet. A portál szerint fideszes képviselő beláthatta, hogy egyre fogy számára a levegő a Lungo Dromban: többen indultak ellene a tisztújításon, voltak, akik még büntetőfeljelentéseket is tettek ellene.


A Romnet szerint Farkas kongresszusi felhatalmazás nélkül, titokban írta alá a Lungo Drom nevében a Fidesszel a választási szövetséget, ami sokaknak nem tetszett. Új szervezetében, a Roma Integrációért Országos Szövetségben az alapító okirat szerint 2021.08.31-ig biztosan Farkas elnököl.

A hivatalos iratok szerint az egyesület célja többek közt, „a magyarországi roma közösség, valamint a tagság képviselete. A magyarországi roma társadalom, valamint a hátrányos helyzetben lévő nem roma lakosság érdekeinek kifejezésre juttatása, felzárkózásának elősegítése. Ennek körében a magyarországi roma nemzetiség érdekeinek képviselete, a romák társadalmi integrációs céljainak megvalósítása, a roma nemzetiségi közügyek előmozdítása.” Ennek alapján a Romnet megjegyzi, hogy a szervezet EU-s pénzekre is pályázhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!