2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Új olimpiai helyszíneket fogadott el a főváros

2016. szeptember 28., szerda 12:27, frissítve: szerda 13:10

Módosította a budapesti olimpiai helyszínjavaslatait a Fővárosi Közgyűlés, miután egyeztetett a nemzetközi sportszövetségekkel.

Újdonság, hogy a Puskás-stadion lesz majd a nyitó- és a záróünnepség helyszíne, a Hungexpo pedig a közvetítőközpontnak és a sajtónak ad majd helyet.

A változtatások között szerepel még, hogy a Testvér-hegy helyett a Hármashatár-hegyen tartanák a mountain bike versenyeket, a boksz az Óbudai-szigeten kapna helyet, az evezősversenyek Szeged helyett a fővárosi Olimpiai park területén lennének.

A Fővárosi Közgyűlésen a budapesti olimpiával kapcsolatos kérdésekkel bombázták a vezetést a képviselők.

Horváth Csaba MSZP-s képviselő szerint az olimpia költségeit inkább más területekre, például az oktatásra vagy az egészségügyre kellene fordítani.

A DK-s Gy. Németh Erzsébet azt firtatta, miért mond le a Budapest 2024 Kft. vezérigazgatója, Fekete Miklós. Tarlós István válaszában elmondta, Feketét azért menesztik, mert az illetékes kormánybiztos, Fürjes Balázs nem tud vele együtt dolgozni, ezért kérte leváltását.

Székely Sándor az Együtt–PM képviseletében a NOB marketingköltségeire volt kíváncsi. Ezzel kapcsolatban Fekete Miklós úgy nyilatkozott: a konkrét összegek üzleti titoknak számítanak, ezért nem nyilvánosak, de költségnövekedést nem okoznak majd.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy a Városligeti-tó területe teljes értékű zöld felületnek számít, az olimpián azonban több versenyszámnak is helyszínéül szánják. Emellett úgy véli, hogy azok az új tervek, amelyek szerint a Puskás Ferenc Stadion adna otthont a nyitó- és a záróünnepségnek, nem megvalósítható, hiszen a környéken nincsenek a tömegközlekedésre vonatkozó fejlesztési tervek.

Budapest van olyan állapotban, hogy képes legyen megszervezni az olimpiát – ezt már a főpolgármester-helyettes mondta a képviselőknek adott válaszában. Szeneczey Balázs szerint azért volt szükség a helyszínmódosításokra, mert ezzel költségcsökkenést érnek el, és növelik a rendezvény fenntarthatóságát is. Kiemelte: az új helyszínek nem járnak majd pluszköltségekkel. Az LMP-s Csárdi Antal azonban ezt kétségesnek véli.

A Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett módosítást 23 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!