2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Új háziorvosi rendelőt avattak Szendehelyen

A nyugat-nógrádi település kormányzati támogatásból sikeresen tudta fejleszteni az egészségügyi szolgáltatását, ugyanis 226 millió forintból egy teljesen új épületet tudtak építeni, amelyben a legmodernebb körülmények várják az itt dolgozókat és lakosokat egyaránt.

  • Új háziorvosi rendelőt avattak Szendehelyen

A kormány már 2010-ben célkitűzésként fogalmazta meg, hogy csökkentse azokat az infrastrukturális különbségeket, amelyek falu és város, kistelepülés és nagytelepülés között fennállnak, mert ha ezek a különbségek csökkennek, akkor jobb lesz vidéken élni - erről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt hétfőn a Nógrád vármegyei Szendehelyen, ahol háziorvosi és védőnői rendelőt adtak át.

Gulyás Gergely az ünnepségen hozzátette: a jobb életszínvonalhoz jó közszolgálatások kellenek.

Azt mondta, azzal, hogy Szendehelyen 226 millió forintos támogatással megépülhetett a rendelő, valamint további 100 millió forintból fogorvosi rendelő építését is megkezdik, teljessé és korszerűvé válik az ott élő csaknem 1700 ember egészségügyi ellátása.

A miniszter szerint a német nemzetiségi Szendehely példája mutatja: kétezer alatti lélekszámú településen is van lehetőség arra, hogy megújuló bölcsőde, egészségügyi ellátás, jó állapotban lévő, felújított templom legyen, "és ráadásul olyan közösség éljen itt, amely őrzi ősei hagyatékát, amely saját identitásával, akár kettős identitásával is tisztában van, és ezt minden körülmények közt megőrzendő értéknek tekinti".

Altsach Ignác (független) polgármester elmondta, hogy a kormány támogatását 16 millió forint saját erővel egészítette ki az önkormányzat.

Szólt arról is, hogy a nógrádi település a napokban ünnepli fennállásának 270. évfordulóját.

A rendezvényen Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke is gratulált a helyieknek német hagyományaik éltetéséhez, Gulyás Gergely jelenlétét pedig úgy értékelte, hogy a kormánynak fontos a megye és fontos Szendehely.

Az elnök szavai szerint a magyar vidéken az utóbbi 8-10 évben több minden történt, mint a megelőző 25-ben. Hozzátette, ez azt jelzi, hogy a kormány elkötelezett a vidék Magyarországa iránt.

A rendezvény végén Gulyás Gergely, Altsach Ignác, Skuczi Nándor, valamint Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője rakta le az alapkövét a fogorvosi rendelőnek, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásából építenek majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nokiás dobozos Hagyó egykori embere is a Gyurcsány–Karácsony-listán

A nokiás dobozos Hagyó egykori embere is a Gyurcsány–Karácsony-listán

A Karácsony Gergely által vezetett Gyurcsány-listán szerepel az a Czeglédy Gergely is, aki valaha Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes irodavezetője volt. A listán való szerepeltetését sokan furcsának tartják, hiszen a jogerősen is elítélt Hagyó tevékenységéhez Budapest egyik legkorruptabb időszaka kötődik - mutat rá a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!