2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Új dimenziót ért el a kettős mérce alkalmazása a hazai baloldalon

Jakab Péter lesz a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a baloldali előválasztáson. Ezt a pártelnök jelentette be közösségi oldalán. Szerinte csak az ellenzéki összefogás részeként lehet megnyerni a 2022-es országgyűlési választást. Az elmúlt időszakban gyökeresen megváltozott a baloldali pártok és a Jobbik kapcsolata, korábban maga Jakab Péter is elképzelhetetlennek tartotta a közös indulást Gyurcsány Ferenccel. Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ez azt mutatja, hogy az elmúlt időszakban új dimenziót ért el a kettős mérce alkalmazása a hazai baloldalon.

  • Új dimenziót ért el a kettős mérce alkalmazása a hazai baloldalon

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmánya kinyilvánítja, hogy az elmúlt 26 év kudarcaiért, az ellopott rendszerváltásért, és hazánk szétlopásáért leginkább felelős pártokkal, vagyis a Fidesszel, az MSZP-vel, és a többi baloldali liberális párttal nem köt választási szövetséget.

2017-ben így nyilatkozott Jakab Péter a baloldali pártokkal történő összefogásról, még a Jobbik szóvivőjeként.

Ez pedig már 2020. Az azóta a Jobbik elnökévé választott Jakab Péter a többi baloldali pártvezetővel Gyurcsány Ferenc balján, éppen aláírta azt az együttműködési nyilatkozatot, amelyben rögzítik, hogy közösen indulnak 2022-es országgyűlési választáson. Itt azonban nem állt meg. Bejelentette ugyanis, hogy miniszterelnök-jelöltként elindul a baloldali előválasztáson.

A politikus a beszédében felidézte a Jobbikban korábban jelenlévő szélsőséges akciókat, de úgy fogalmazott: akik így gondolkoztak mára már elhagyták a pártot.

Amióta Jakab Péter vezeti a Jobbikot, 32 politikus vagy vidéki alapszervezet hagyta ott, mindannyian a pártelnök ténykedésével indokolták a távozást. A legtöbben a Jakab által felvázolt új irányvonallal, a balra tolódással, és a korábban ősellenségnek számító Gyurcsány Ferenccel való közösködéssel nem értenek egyet. A pártot elhagyó politikusok nagy része önként távozott, de voltak olyanok is, akiket egyszerűen kizártak. Jakab Pétert azonban úgy tűnik nem zavarják a sorozatos kilépések.

Hogyha a hamburgerzsemlét, a húspogácsát, a sajtot, a paradicsomot összeturmixoljuk, akkor abból nem Big Mac lesz, hanem valóban moslék.

Így vélekedik a Jobbik balra tolódásáról az Alapjogokért Központ igazgatója. Szánthó Miklós hangsúlyozta: ma már a baloldali pártok és politikusok is másképp állnak a Jobbikhoz, ennek a bemutatására pedig a kutatóintézet szembesítő kampányt is indított. Az idézeteket a közösségi médiában fogják közzétenni.

Szánthó Miklós hozzátette: a szélsőjobb és a szélsőbaloldal találkozása nem példa nélküli a politikatörténetben, az ellenzéki szivárványkoalícióba olvadó Jobbik pedig elvesztette az erkölcsi alapot arra, hogy bárkit kioktasson.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!