2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ügyvédhez fordulnak a stadionépítés miatt

2016. március 20., vasárnap 17:55, frissítve: hétfő 10:26

Nem minden kozármislenyi örül az épülő új labdarúgó-stadionnak, a régi létesítmény felújítása mellett lakók már ügyvédhez is fordultak.

Már megkezdték a régi sporttelep bontását. 440 milliós állami támogatásból újul meg a sportlétesítmény. A helyi futballcsapat vezetői korábban még egy másik helyszínt álmodtak a stadionnak. A létesítményt új helyen, a lakóépületektől távolabb húzták volna fel. „Az új politikai vezetés úgy döntött, hogy ennek a pályának a rekonstrukciója marad” – erősítette meg Feleki Attila klubelnök.

A jelenlegi tervek szerint a futballpálya kerítése alig pár méterre lesz a környező lakóházaktól. Az Alkotmány téren 16 lakás van, Kesztyűs Józsefet és családját ez a látvány fogadja naponta. A férfi ügyvédet fogadott és perel. „Tiltakozunk az ellen, hogy közel van így is a pálya, most meg 6 méterrel még közelebb, a kerítésem és a futballpálya között lesz 6 méter? Vagy 4 méter? Nem hiszem, hogy ez normális dolog” – mondta Kesztyűs József.

A polgármester azt mondja, azért nem új stadiont építettek, mert nem tudták volna fenntartani a két pályát. Most is évi 15-20 millióval támogatják a labdarúgást. „Helyben is felvetett ez kérdőjeleket, voltak olyan beruházások, melyeket előbbre valónak gondoltak volna az itteni lakók, de egy ilyen nemzeti fejlesztési programhoz csatlakozni kell” – mondta Bíró Károly.

A kozármislenyi mellett 25 futballpálya újulhat meg a nemzeti stadionfejlesztési program keretében – 2014 és 2018 között több mint 180 milliárd jut stadionépítésre.

A fejlesztési miniszter, Seszták Miklós városában, Kisvárdán 800 millióból épül aréna, az adóügyekért felelős államtitkár, Tállai András településén, Mezőkövesden 400 millióból újítják fel a stadiont, és Cegléden is 400 millióból újul meg a pálya.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!