2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Tyúkólban rejtegette a drogból szerzett pénzt

2017. június 24., szombat 12:07

Több mint 50 kilogramm, 120 millió forintnál is nagyobb értékű marihuánát foglaltak le a tapolcai rendőrök. Nyolc férfi ellen indult eljárás, akiket kábítószer-birtoklással és kereskedelemmel gyanúsítanak, közülük négy fiatalnak drogprevencióra kell járnia. Az egyik gyanúsított a tyúkólban rejtegette a kábítószerből szerzett pénzt.

2017 elején kapták azt az információt a tapolcai rendőrök, hogy Nemesgulácson több fiatal is kábítószert fogyaszthat. Több hónapon át nyomoztak, és júniusra nemcsak a fogyasztókat, hanem a termesztőket és a terjesztőket is sikerült felderíteni.

„Azért is különösen fontos, mert itt vagyunk az idegenforgalmi szezon kezdetén, fesztivál fesztivált követ, és az ilyen jellegű anyagoknak a terjesztése valóban azzal járhat, hogy veszélyezteti a fesztiválozóknak, a résztvevőknek a létét, az egészségét” – mondta Rausz István, a Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője.

Az akcióban négy huszonéves férfit kábítószer-birtoklás miatt hallgattak ki, akik szabadlábon védekezhetnek. A rendőrök látókörébe végül négy kábítószer-kereskedő került. Volt, amelyiküknél 600 ezer forint készpénz került elő a tyúkólból, és marihuánatermesztéshez szükséges eszközöket is találtak.

„A beszerzett adatok és információk alapján egy ötvenöt éves monostorapáti lakos vonatkozásában több helyen tartottunk házkutatást 2017. június 19-én, illetve 20-án. Ennek során jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot, főként zöld növényi törmeléket foglaltunk le, összesen megközelítőleg ötven kilogramm mennyiségben” – mondta Szabó László, a Tapolcai Rendőrkapitányság főnyomozója.

A büntetőeljárás alá vont fogyasztóknak részt kell venniük a Baptista Szeretetszolgálat féléves kezelésén. A drogprevenciós koordinátor szerint példaértékű, hogy a rendőrség felkérte őket a feladatra.

„Megpróbáljuk őket ebből az élethelyzetből kihozni, csökkenteni azokat a károkat, amelyeket a család, illetve az ő életükben okozott, és megtalálni az okokat” – mondta Hentes Ildikó.

A szeretetszolgálat drogprevenciós koordinátora azt is hangsúlyozta, hogy a segítő szervezetek sosem szolgáltatnak adatokat a rendőrségnek, így aki önként jelentkezik náluk, teljesen anonim maradhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!