2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Csónakkal, tűzoltóval érkezett a Mikulás

2016. december 7., szerda 06:59, frissítve: szerda 08:30

Csónakon, tűzoltódaruval, vagy éppen motoros rendőrökkel - országszerte megérkezett a Mikulás. A Hortobágyon az óvodások halas finomságokat kaptak, de volt olyan kórházi gyerekosztály is, ahol piros versenyautó került ki a Mikulás zsákjából.

Csónakon érkezett a gyerekekhez a Mikulás az elepi halastavaknál. Nemcsak csomagot hozott, de azt is megmutatta, honnan kerül a hal a karácsonyi asztalra.

A Tűzoltó utcai gyermekklinikához tűzoltóval érkezett a mikulás.. Ezúttal nem oltani kellett, Jouluppuki választotta a kémény helyett a tűzoltódarut. A puttonyból pedig az ajándékok is előkerültek.

Tűzoltómikulás érkezett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyerekosztályára is.

„Itt a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a koraszülöttektől a 18 éves, intenzív osztályon betegig, sok súlyos beteget ápolunk, Akiknek szükségük van arra, hogy minél több pozitív stimulus érje. És a kórházban egyébként is ki vannak ragadva a közösségből, a szeretteiktől, tehát itt minden örömforrás egy gyógyulást segítő dolog” – mondta Gárdos László, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház osztályvezető főorvosa.

A budapesti Szent János Kórház gyermekosztályán, a mikulásnak itt manók helyett motoros rendőrök, vámosok és katonák alapítványának tagjai segítettek.

„Egy idén elhunyt klubtársunk indította ezt az akciót tavalyi évben, hogy decemer 6-án próbálunk enyhíteni minden kis csekélységgel és jelenlétünkkel az itt kezelt gyermekek lelki terhén, ezt a hagyományt visszük tovább idén” – mondta el Rónyai Péter, a Blue Knights Law Enforcement Motoros Club Hungary elnöke.

Beszállt az adományozásba a földművelésügyi tárca is. Ötszáz kilogramm almát kapnak a minisztériumtól a rászoruló gyerekek a Mikulásgyár és a Magyar Vöröskereszt segítségével.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!