2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Turi-Kovács: El fog bukni Brüsszelben

2015. október 9., péntek 08:21, frissítve: szombat 06:41

A magyar földforgalmi törvény el fog bukni Brüsszelben, ezért fontos, hogy mielőbb a magyar gazdákhoz kerüljön az állami tulajdonú termőföld – jelentette ki a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke Magyarország élőben című műsorunkban.

„Egyértelmű, hogy ez a földforgalmi törvény, amely most elbírálás alatt van az Európai Uniónál, ezt a próbát nem fogja kiállni. Nem azért, mert én olyan bölcs vagyok. De azért már elég régi, öreg jogász vagyok, meg ezt a területet elég jól ismerem, akkor is elmondtam, hogy ez a földforgalmi törvény nem fogja kiállni ezt a próbát. Már csak azért sem, mert nyilvánvalóan vannak olyan érdekelt felek az Európai Unión belül, akiknek más az érdeke. Következésképpen legyünk egy kicsit óvatosabbak. Most tehát arról van szó, és ez valós veszély, hogy egy olyan helyzet következik, amikor újra kell tárgyalni a földforgalmi törvényt esetleg a parlamentben. Kétharmadunk meg nincs” – fogalmazott a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke.

Turi-Kovács Béla hozzátette: azért fogják figyelemmel követni az árveréseket, hogy valóban helyi gazdák legyenek a föld tulajdonosai.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!