2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Tüntettek a Belvárosban

2017. június 18., vasárnap 19:20, frissítve: vasárnap 22:39

Pár százan vesznek részt a fővárosi Március 15. térre meghirdetett rendezvényen, amelynek résztvevői a tiltakozás új módszereit dolgozzák ki, illetve mutatják be.

A megmozdulást az elmúlt hónapok tüntetéseinek szervezői hirdették meg Itt van a tettek ideje! címmel. A szervezők a demonstrációt valójában találkozónak szánták. Azokat várták, akik úgy érzik, nem hatottak a tavaszi több tízezres tüntetések, és a társadalmi ellenállás új és hatékonyabb eszközeit keresik. A programleírás szerint a gyűlést beszélgetések, tanácskozások követik majd.

Felszólalt Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke is, aki kifejtette, „ha alkotmányos jogainkat sértik, kordont lehet bontani, és a civiltörvényt is bojkottálni lehet. A Helsinki folytatja jogvédő munkáját.” Varga Andrea védőnő, szociológus ezután arról beszélt, azért szólal fel a rendezvényen, „mert az érdekegyeztetés Magyarországon megszűnt. Sokan vannak különféle pozíciókban, de sokan mások bábok, akiket Bástya elvtárs ültetett a helyére. Mások látszat-érdekérvényesítést folytatnak, sok kicsi Farkas Flórián” – vélekedett a szociológus. A korábbi LMP-s Vágó Gábor úgy fogalmazott, „csak az idióták tétlenek”.

Tudósítónk szerint Vágó Gábor beszéde alatt egy megafonos provokátor jelent meg a színpadnál, őt a rendőrök kísérték el. A beszédek után szekcióülések zajlanak a téren. A szervezők egy jól működő formációt akarnak létrehozni, meg akarják határozni azokat a feladatokat, amelyekkel a jelenlegi kormányt le lehet váltani.

Négy szekciót hoztak létre: a politikait, a szabad sajtót, az érdekérvényesítést és a kiszolgáltatottság ellenit. Ezek este 9-ig alakulnak meg, utána pedig a szervezők értékelik a szervezkedést.

Bejelentkezés 19 órakor:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!