2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Tüntetéssel kérik Áder vétóját a tanárok

2017. június 5., hétfő 19:14, frissítve: kedd 20:06

Demonstrációt szervez keddre a Tanítanék mozgalom a Sándor-palota elé, a sajtóban csak „Tajgetosz-törvény”-ként elhíresült jogszabály módosítás miatt.

Törley Katalin, a mozgalom tagja a Hír TV-nek azt mondta: a magatartási és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek mentességeinek elvétele miatt azt kérik Áder János köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a jogszabályt, hanem küldje előzetes normakontrollra az Alkotmánybíróságnak.

„Bizonyos tárgyakból felmentést kapjanak az értékelésből. Tehát, mondjuk, aki nagyon nehezen ír helyesen, vagy nehezen számol, az egy ideig, rövidebb vagy hosszabb távon, azokból a tárgyakból nem kell hogy osztályozható legyen. Ezt a mentességet szüntetné meg a törvény, miközben nem tesz mellé megfelelő fejlesztőpedagógust, megfelelő programot. Tehát ezeket a gyerekeket ugyanabban a rendszerben hagyja, a kedvezményeiket elveszi. Tehát mire ítéli őket? Arra, hogy megbukjanak, hogy ne tudjanak továbbmenni, hogy gyakorlatilag elvágódjon számukra a továbbtanulásnak, a boldogulásnak az útja, holott ezek a gyerekek nagyon-nagyon jól fejleszthetők” – vélekedett Törley, aki bővebben beszélt a tervezett törvénymódosításról Newsroom című műsorunkban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!