2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Traktorral érkezett Sallai a Parlamenthez

2015. október 5., hétfő 13:48, frissítve: hétfő 17:58

Közösen tüntetnek az állami földek eladása ellen a Parlament előtt ma este az ellenzéki pártok, az ország több megyéjében pedig félpályás útlezárással tiltakoznak.

A kormánypártok a politikai hatalmat gazdasági hatalomként mentik át az állami földek eladásával – az LMP szerint. A párt országgyűlési képviselője, Sallai Róbert Benedek azt mondta: a privatizációnak sok nyertese lehet a második Orbán-kormány idején kiválasztott bérlők közül. A zöldpárti képviselő traktorral érkezett meg munkahelyére, a Parlamentbe, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a közel 400 ezer hektár állami föld eladására. A földprivatizáció ellen ma este az ellenzéki pártok a Parlament előtt, az ország több megyéjében pedig félpályás útlezárással tiltakoznak.

„A termőföld-privatizáció az ország jövőjéről szól. Arról szól, hogy a természeti erőforrások stratégiai tartaléka fölött ki és hogyan rendelkezik. Arról szól, hogy lesz-e a jövőbeni kormányoknak esélye bármi hatást gyakorolni arra, hogy merre haladjon tovább az ország. Ez egyszerű hatalomtechnikai kérdés. Mert a Fidesz elkezdte a politikai hatalmát átörökíteni gazdasági hatalommá. Ez a folyamat, amit most látunk, nem más, mint a gazdasági hatalom megalapozása, és az, ami a rendszerváltáskor történt, ahogy a szocialisták akkor bevásárolták magukat a gazdaságba, most ugyanez történik, és a Fidesz ráteszi a kezét minden olyan erőforrásra, hogy a politikai hatalom átörökíthető legyen” – fogalmazott hétfő délelőtt az LMP országgyűlési képviselője.

A sajtótájékoztató után az LMP-s politikust igazoltatták, és szabálysértési eljárás indult ellene. Sallai Róbert Benedek ugyanis azzal, hogy traktorával behajtott a Kossuth térre, megsértette a súlykorlátozásra vonatkozó tilalmat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!