2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Tucatszámra állítják elő a drogos fesztiválozókat

Tucatszámra állítják elő naponta az Ozora és a Sziget Fesztiválon a drogosokat, főként külföldi állampolgárokat. A Jobbik az országból is kiutasítaná a kábítószer-fogyasztó fiatalokat.

A Tolna megyei Dádpusztáról az Ozora Fesztivál megnyitása óta összesen 92 ember ellen indítottak büntetőeljárást kábítószer-fogyasztás, -birtoklás vagy -terjesztés miatt. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a nyitónapon miért esett bele a tábortűzbe az német férfi, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

„Azt szeretnék, ha hatóságok nem várnának addig, amíg egy szörnyűbb, súlyosabb tragédia, ne adj Isten, haláleset megtörténne” – jelentette ki a jobbikos Mirkóczki Ádám. A radikális párt végleg bezáratná az Ozora Fesztivált, az országgyűlési képviselő szerint sok külföldi az elmúlt évekhez hasonlóan most is a kábítószer miatt érkezik az Ozorára. „Azokat a külföldi állampolgárokat, akik […] drogot birtokolnak, drogot terjesztenek és kábítószerrel való visszaélést követnek el, néhány évre ki kell utasítani az országból, ahogy erre a jogszabályok is lehetőséget adnak egy és tíz év között” – fogalmazott Mirkóczi Ádám.

Harminc fesztiválozót fogtak el

A Sziget fesztiválon a beléptetésnél eddig tíz embernél találtak drogot. „A biztonsági szolgálatunk az idei évtől fel van szerelve olyan speciális eszközparkkal, amelyet a rendőrség is használ – árulta el a Sziget Fesztivál műszaki vezetője, Benis Dániel. – Ezek különböző anyagminta-vételezési eljárásokra szolgálnak, és tartalmazzák a kapcsolódó speciális eszközöket. Ennek alapján már a csomagátvizsgálásnál kiszűrik azokat az esetleges fogyasztókat vagy terjesztőket, akik a rendezvény területére be kívánnának hozni valamilyen illegális szert.”

A Szigetre több drogmegelőzéssel foglalkozó civil szervezet is kitelepült. „Arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a fiatalok figyeljenek oda, hogy együtt bulizzanak, például a poharaikat soha ne hagyják őrizetlenül. Elmondjuk, hogy ha valaki rosszul van, mit tehetnek, hova fordulhatnak segítségért” – mondta Csépke Andrea, a Drog Stop Budapest Egyesület pszichológusa.

Vasárnap óta a Szigeten több mint harminc fesztiválozót fogott el a rendőrség illegális szerek fogyasztása vagy terjesztése miatt, zömében külföldi állampolgárokat. „Az elkövetők többnyire holland, belga, kameruni, olasz, francia, nigériai, magyar, illetve dán állampolgárok voltak – közölte Horváth Antal, a III. kerületi kapitányság vezetője. – A Sziget Fesztivál ideje alatt ez idáig 384 gramm kábítószert foglaltunk le, ezek növényi származékok vagy poralapú kábítószerek: 416 darab különféle tabletta, illetve 98 csomag növényi származék.”

A rendőrség eddig két ember előzetes letartóztatását kezdeményezte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!