2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Tucatnyi író állt ki a Népszabadság mellett, adományt gyűjtenek

2016. október 9., vasárnap 14:00, frissítve: hétfő 16:37

Délután megpróbálják felvenni a munkát a Népszabadság munkatársai, hogy hétfőn megjelenhessen az újság. Murányi András főszerkesztő a Hír TV-nek azt mondta: bízik abban, hogy sikerül a kiadóval megegyezni a mai tárgyaláson, és legalább a hónap végéig finanszírozzák a lapot.

Közben az Átlátszó.hu felajánlotta, hogy publikációs felületet ad a Népszabadság szerkesztőségének, és adománygyűjtő oldalt is indít.

Fotó: Magyar Nemzet

Több tucat író állt ki a Népszabadság mellett. A Litera.hu irodalmi portálon olvasható közleményben aljas, gyáva lépésnek nevezték a lap megszüntetését. Azt írják: a politikai napilap fontos kulturális műhely volt, mivel verset, szépprózát, kritikát és esszét is megjelentetett.

Fotó: Magyar Nemzet

Szerződést bont a Népszabadság kiadójával Salgótarján – írja az Index. A Mediaworks az önkormányzati lap nyomdai munkálatait végezte eddig. A szocialista vezetésű megyeszékhely alpolgármestere, Huszár Máté Facebook-oldalán azzal indokolta a döntést: vállalhatatlannak tartják, hogy egy olyan céggel dolgozzanak együtt, amely olyan etikátlanul bánik munkatársaival, mint a Mediaworks.

Az Európai Parlament elnöke német, majd magyar nyelvű Twitter üzenetében állt k a Népszabadság munkatársai mellett. Martin Schulz szerint a lap kiadásának felfüggesztése aggasztó precedenst teremt.

Tegnap több ezren tüntettek a Kossuth téren a lap kiadásának felfüggesztése ellen. A Mediaworks gazdasági okokkal indokolta a döntést, az ellenzék a sajtó gyásznapjáról beszél.

Bemennek dolgozni a Népszabadság munkatársai
A Magyar Nemzet szolidaritási nyilatkozata
Felfüggesztették a Népszabadságot, a sajtó gyásznapjáról beszélnek

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!