2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Trump veje sem ússza meg az átvizsgálást

2017. május 26., péntek 07:42, frissítve: péntek 09:58

Már Donald Trump vejének orosz kapcsolatait is vizsgálja az FBI. Az elnöki tanácsadóként dolgozó Jared Kushnernek fontos információi lehetnek az amerikai elnökválasztás orosz befolyásolási kísérleteivel kapcsolatban. A Washington Post szerint Ivanka Trump férjét az orosz nagykövettel és egy moszkvai bankárral történt találkozóiról kérdezik majd.

Családban marad: Jared Kushner először a Trump-famíliába került be Ivanka férjeként, majd apósa kampánystábjába, később tanácsadóként a Fehér Házba, és most már az orosz botrányból sem maradhat ki – már az ő moszkvai kapcsolatait is vizsgálja az FBI.

Kushnernek ugyanis fontos információi lehetnek arról, hogyan próbálhatták az oroszok befolyásolni az amerikai elnökválasztást. A Washington Post szerint Donald Trump vejét a washingtoni orosz nagykövettel és egy moszkvai bankárral történt találkozóiról kérdezik majd.

Kushner közölte: együttműködik a hatóságokkal. A CNN politikai szakértője azt tanácsolta neki, ne hazudjon, mert a nyomozást vezető, pártatlan és vérprofi Robert Muellert úgysem tudja becsapni.

„Két szó: ne hazudj! Hol a kamera? Jared, ne hazudj! Ne hazudj. El fognak kapni. Bob Mueller a legalaposabb vizsgálatvezető Amerikában, mindent tudni fog az ügyről, a teljes nemzetbiztonsági és FBI-os apparátus a rendelkezésére áll, le fog buktatni. És mi van, ha amikor találkoztál azzal az orosz bankárral, ő rögzítette a beszélgetéseteket? Úgyhogy ha hazudsz arról, ami a találkozón történt, máris hamis tanúzáson kaphatnak, szóval ne hazudj, Jared, ne hazudj” – hangoztatta a CNN politikai szakértője, Paul Begala.

Kushner egykori kollégája, Michael Flynn korábban hazudott az orosz nagykövettel folytatott tárgyalásairól, emiatt Donald Trump kirúgta őt. Kushnerrel ellentétben Flynn nem volt hajlandó elmenni a szenátusi vizsgálóbizottság meghallgatására, és ha továbbra is akadályozza a testület munkáját, akár bűnvádi eljárás is indulhat ellene.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!