2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Trump támad, Clinton nyer

2016. október 20., csütörtök 08:03, frissítve: szombat 15:42

Nem biztos, hogy Donald Trump el fogja fogadni az elnökválasztás eredményét – derült ki az elnökjelöltek harmadik, egyben utolsó tévévitáján.

A republikánus jelölt csak a november 8-i voksolás után dönt majd erről. Trump szerint milliók regisztráltatták magukat jogosulatlanul a választásra.

Ismét elmaradt a kézfogás az elnökjelölti vita kezdetén: Hillary Clinton és Donald Trump így jelezték, hogy kibékíthetetlen ellentétek vannak köztük. Az egyik, hogy Trump büntetné az abortuszt, Clinton viszont teljes mértékben a nőkre bízná a döntést.

„Mondhatjuk, hogy ez rendben van, Hillary mondhatja, hogy rendben van, de szerintem nincs. Az alapján, amit mond, a kilencedik hónap utolsó napján is ki lehetne szedni a babát az anyja méhéből. Ez pedig elfogadhatatlan” – mondta el Donald Trump.

Clinton szerint erről szó sincs, és Trump szokásához híven túloz.

„Nos, nem ez történik, és szörnyen szerencsétlen dolog ilyen félelmetes retorikai fordulatokat használni” reagált Hillary Clinton.

A vitán a felek az orosz kártyát is újra előhúzták: Trump azzal dicsekedett, hogy Vlagyimir Putyin szép dolgokat mondott róla, Clinton erre úgy reagált, hogy nyilván azért, mert az orosz államfő egy bábot szeretne látni az Egyesült Államok elnöki székében.

„Nem, nem vagyok báb. Te vagy a báb!” – reagált Clinton kijelentésére a republikánusok jelöltje.

Trump azt nem volt hajlandó egyértelműen kijelenteni, hogy elfogadja majd az elnökválasztás eredményét.

„Azt mondom, hogy majd akkor elárulom. Addig is bizonytalanságban tartok mindenkit” – mondta Donald Trump.

A republikánus jelölt csak a november 8-i voksolás után dönt majd erről. Trump szerint milliók regisztráltatták magukat jogosulatlanul a választásra. Úgy véli, Hillary Clintonnak e-mail-botránya miatt nem is lenne szabad indulnia az elnökségért, és már a jelöltsége is bizonyíték a választási csalásra.

„Obama elnök mondta a minap, hogy ha valaki már a vége előtt nyafog, akkor nem alkalmas a munkára. És tegyük tisztába, miket mond: rágalmaz, lekezelően beszél a demokráciánkról. Engem pedig felháborít, hogy a két nagy párt egyikének jelöltje ide pozicionálja magát” – mondta Trump.

Az elnökjelöltek harmadik, egyben utolsó tévévitáját Clinton nyerte, a CNN gyorsfelmérése szerint.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!