2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Trump: Nagy árat fognak fizetni a hazug tudósításokért

2017. január 22., vasárnap 12:18, frissítve: vasárnap 12:19

Nekiment a CNN-nek, és az amerikai hírtelevízióknak az új amerikai elnök. Donald Trump a beiktatásról szól tudósítások miatt azt mondta, nagy árat fognak fizetni a hazug tudósításokért.

Donald Trump szombaton a CIA központjában mondott köszönetet a hírszerzőknek. Az új amerikai elnök és a Központi Hírszerző Ügynökség vezetői között több éles vita volt. Legutóbb akkor, amikor megjelent egy összeállítás, amelyet egy volt brit hírszerző készített. Ebben kompromittálónak szánt információk szerepeltek Trump állítólagos oroszországi viselt dolgairól. Trump Twitter-üzenetében a náci Németországéhoz hasonlónak minősítette az eljárást, a CIA-igazgatót pedig azzal vádolta meg, hogy ő szivárogtatta ki a dokumentumot a bulvárportálnak. Ezt John Brennan visszautasította. Ennek ellenére a hírszerzés változatlanul folytatja a vizsgálatát az ügyben.

A langley-i központban Trump újabb csatát indított az amerikai média ellen. „Amint tudják, háborút vívok a sajtóval. Ők a legtisztességtelenebb emberek a földön. Úgy állítják be, mintha ellenséges viszonyom lenne a hírszerzéssel. Csak azt akarom, hogy tudják, ennek az ellenkezője igaz, önök az első helyen állnak. Ezt ők pontosan értik” – fogalmazott.

Az amerikai elnök azt üzente a CNN-nek és a hírtelevízióknak, nagy árat fizetnek a szerinte hazug tudósításokért. „Valami csodálatos volt, mert úgy tűnt, hogy másfél millió ember volt ott, akármennyi is volt, a Washington-emlékműig elért. De láttam, ebben a tévében az üres gyepet mutatják, és 250 ezer emberről beszélnek. Ez hazugság. Szerintem nagy árat fognak ezért fizetni” – hangoztatta.

Egy, a CNN által bemutatott légifelvételen, amelyen összehasonlította Barack Obama 2009-es beiktatásán megjelent tömeg méretével a mostanit, jól látszik, a tömeg nem ért el a Capitoliumtól a Washington-emlékműig.

Az új fehér házi szóvivő is tisztességtelennek nevezte a média eljárását, és felelősségre vonásról beszélt. „A mostani volt a legnagyobb közönség a beiktatások történetében. Mind személyesen, mind a földön. Még a New York Times nyomtatott példányában olyan fotót közölt, amelyik elferdítette az eredeti tweetjükben szereplő képet, amelyik még teljes valóságában bemutatta a tömeget. Ezek a kísérletek, amelyek csökkentik a beiktatással kapcsolatos lelkesedést, szégyenletesek és rosszak” – közölte Sean Spicer.

Közben valóságos számháború indult meg az interneten a kérdésben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!