2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Gulyás Gergely: Brüsszel méltatlan módon húzza az időt

Brüsszel tartozása miatt van gond a költségvetési hiánnyal – erről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a Bayer show-ban. Gulyás Gergely kifejtette: bár az Országgyűlés elfogadta az igazságügyi törvény módosításait, az Európai Bizottság mégis hátráltatja a Magyarországnak járó források kifizetését. A tárcavezető, Svédország NATO-csatlakozásra is kitért, úgy fogalmazott: hogy a svédeknek először tisztázniuk kellene, hogy van-e okuk a csatlakozásra.

  • Gulyás Gergely: Brüsszel méltatlan módon húzza az időt

Gulyás Gergely a Bayer show-ban felidézte: az Országgyűlés tavasszal elfogadta az Európai Bizottsággal egyeztetett igazságügyi csomagot. Ennek ellenére Brüsszel tovább akadályozza, hogy hazánk hozzájuthasson a minket megillető forrásokhoz.

A miniszter arról is beszélt, hogy a svédeknek tisztázniuk kellene, hogy van-e okuk a NATO csatlakozásra. Hozzátette: azzal, hogy megkérdőjelezték a magyar demokráciát, lerombolták a tiszteletet a két állam között.

Annak nincs reális esélye, hogy Ukrajna két éven belül az Európai Unió tagja legyen

- tette hozzá Gulyás Gergely, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy vannak Ukrajnánál lényegesen fejlettebb, az európai uniós tagsághoz szükséges követelményeknek sokkal inkább megfelelni képes balkáni országok, akik régóta állnak az Európai Unió kapujában, akik sokat is tettek annak érdekében, hogy beléphessenek, és ehhez képest az Európai Unió már lassan évtizedek óta mondvacsinált indokokkal tartja távol őket a valós lehetőségétől az uniós csatlakozásnak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszterrel készült teljes beszélgetést vasárnap 21 óra 10 perctől láthatják a Bayer show-ban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pócsmegyer már megcsinálta + videó

Pócsmegyer már megcsinálta + videó

Pócsmegyeren is a 2013-as árvízszint alatt marad a mostani áradás a védekezésnek köszönhetően - erről beszélt videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, hogy a tűzoltóknak és önkénteseknek köszönhetően biztonságban vannak a helyi lakosok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!