2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Továbbra is terítéken az MVM-es CÖF-támogatás

2017. május 22., hétfő 16:17

A Civil Összefogás Fórumnak juttatott félmilliárdos támogatásról kérdezte a parlamentben Szél Bernadett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert.

Az LMP frakcióvezetője pontosan szeretné tudni, hogy mi van a támogatási szerződésben és hogy utasítást hajtott-e végre a Magyar Villamos Művek.

„Ilyen és ehhez hasonló receptek kidolgozására adott megbízást múlt héten az MVM a CÖF-nek, és nem kevés pénzt adtak hozzá. Gyakorlatilag félmilliárd forintot kaptak azért, hogy ilyen és ehhez hasonló recepteket dolgozzanak ki. Remélem, nem követek el tiltott szemléltetést, ha így félve megmutatom, hogy ezt az internetről le lehet tölteni, és egy viszonylag egyszerű képességgel rendelkező háziasszony is meg tudja ezeket főzni, sőt akár maga is ki tud ilyeneket találni. Na, most ezek azok az úgynevezett komplettált ételek, mint megtudtam a receptek átvizsgálása után, nagyanyáink is komplettáltak, amikor főzeléket és pörköltet készítettek, csak éppen nem kaptak érte félmilliárd forintot az MVM-től” – fogalmazott az LMP társelnöke.

Seszták Miklós válaszában azt mondta, a tárca az elszámolás után, november végén fogja tudni megmondani, hogy a civil szervezet a szerződésben foglaltak szerint használta-e fel az MVM-től kapott félmilliárdot.

„A tavaly megkapott összeget – 508 millió forintról van szó – ez év november 20-ig kell elszámolnia a CÖF-nek. Értelemszerűen, mint minden ilyen támogatási szerződés, szerződésen alapuló, és konkrétan megvan, hogy mire adták és mire kapták. Én azt gondolom, hogy majd november 20-án leszünk abban a helyzetben, hogy a felhasználását megfelelő módon ellenőrizni tudjuk” – reagált a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!