2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Továbbra is népszavazást akar a Jobbik az uniós tagságról

2015. április 23., csütörtök 06:50, frissítve: csütörtök 08:43

Továbbra is ügydöntő népszavazást szeretne Magyarország uniós tagságáról a Jobbik.

Erről Z. Kárpát Dániel beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. A Jobbik frakcióvezetője szerint félrevezető volt és félinformációkat tartalmazott az a népszavazás, amely bevitte Magyarországot az Európai Unióba, ezért az állampolgárok a jövőben az előnyök és a hátrányok ismeretében dönthetnének arról, hol képzelik el az ország jövőjét.

– A Jobbik részéről a korábbiakban is az hangzott el, hogy Magyarország számára az unió komoly gazdasági károkat okoz. A mai napig adós egyébként a Fidesz–KDNP- kormányzat egy olyan EU-mérleg elkészítésével, amelyből forintra pontosan kiszámíthatnánk azt, hogy milyen hozadékokat élvezhetünk az uniós tagság kapcsán, és mekkora bődületes károk érnek minket. Én magam erősen képviselem azt az álláspontot, hogy a magyar nemzetgazdaságot – főleg a multicégek hálózatain keresztül – nagyon komoly károk érik – mondta a Jobbik frakcióvezető-helyettese a Hír Televízió stúdiójában.

Félfordulat

Közben úgy tűnik, félfordulat történt a Jobbikban. A párt már nem lépne ki azonnal az Európai Unióból, és támogatja a Magyarországra települt külföldi autógyárakat is, ez derült ki a vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén. A kormány a következő uniós fejlesztési ciklusban a források meghatározó részét a feldolgozóiparnak, azon belül is a gépgyártásnak adná. Jelenleg 28 autóipari beruházásról tárgyalnak a befektetőkkel. A hazai autógyártók és autóipari beszállítók képviselőit hallgatta meg a parlament vállalkozásfejlesztési bizottsága. A testület ülésén megjelent a Jobbik elnöke is. „A külföldi járműgyártó cégek hazai partnereinek, beszállítóinak növekménye, úgy gondolom, mindannyiunkat örömmel töltött el. Minden magyar ember büszke ezekre a cégekre, amelyek Magyarországon vannak, és hosszú távú sikerükben vagyunk mindannyian érdekeltek” – fogalmazott Vona Gábor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!