2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Továbbra is bojkottálja Balog a Hír TV-t

2017. május 22., hétfő 17:18, frissítve: hétfő 18:13

A Hír TV-nek továbbra sem hajlandó nyilatkozni Balog Zoltán, inkább hátat fordít riporterünknek, hogy egy másik médiumnak elmondhassa, amit akar. Az Indexnek végül elárulta a miniszter, hogy levelet vár az Egyesült Államokból CEU-ügyben. A KDNP-s Hollik Istvánt is csak futva sikerült utolérnie kollégánknak, de érdemi választ tőle sem kaptunk.

– Én önt kihívom egy birkózómeccsre, ha van kedve, és akkor leülünk, tárgyalunk, és engedjen.

– Nincs kedvem.

– Na, így vagyunk ezzel mi is.

Az Európai Parlamenttel folytatott tárgyalásról kérdeztük tegnap a Fidesz alelnökét, de ő inkább birkózni hívta a Hír TV riporterét.

Szerettük volna megtudni, hogy a kormánypárti képviselők mit szólnak az ilyesfajta kommunikációhoz, de Hollik István igyekezett elmenekülni a kérdések elől.

– Mi a véleménye, hogy a kollégánkat Németh Szilárd kihívta birkózni?

– Nem hallottam róla.

– És a sajtó munkatársainak és a kormányzati kommunikációnak így kell működnie?

– Ön szerint meg úgy kell működnie, hogy egy sajtótermék tulajdonosa olyan szavakat használ a miniszterelnökre, amilyen szavakat használt?

Balog Zoltán humánminisztert arról kérdeztük volna, hogy a CEU-val kapcsolatban is hasonló szellemben tárgyalnak-e. A miniszter megpróbált titokban kiosonni egy rendezvényről, de miután újságírók futva utolérték, úgy döntött: a Hír TV nézőit ezúttal sem tájékoztatja.

– Tegnap is több ezer ember tüntetett a CEU ügyében. Erről Ön mit gondol?

– Bízom benne, hogy rájönnek, ez nem az oktatás szabadságáról szól, hanem arról, hogy egységes szabályok legyenek.

– És mit szeretne tenni a kormány, hogy az amerikai CEU Magyarországon működhessen?

– Állunk a tárgyalások elébe, és ha már breaking newst akarnak… Ne tegye ezt velem kérem, mondtam, hogy önöknek nem nyilatkozom. Hagyjanak békén az urak!

Balog Zoltán az Indexnek annyit mondott: levelet vár az Egyesült Államok oktatási miniszterétől, és utána fogja kialakítani az álláspontját.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!