2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Továbbra is aggódik a Helsinki Bizottság

2017. március 30., csütörtök 10:34, frissítve: csütörtök 10:42

Továbbra is aggályosnak tartja a Helsinki Bizottság a tranzitzónákban elhelyezett migránsok ellátási körülményeit a megszigorított jogi határzár miatt.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága a kormánytól továbbra is válaszokat vár arra, hogy a tranzitzónák megfelelőek-e a gyerekek, a sérülékeny menedékkérők ellátására.

„Röszkén a korábbi hat egyedülálló férfihoz egy család került elhelyezésre, természetesen nem egy térben, hiszen a tranzitzónáknak a kialakítása blokkosításszerűen jött létre, és a családok egy külön blokkban, külön konténerben kerülnek elhelyezésre. A tegnap beengedett család kisgyermekekkel van, tehát komoly aggályaink vannak azzal kapcsolatban, hogy az eddigi, minimális feltételek, amelyeket biztosítottak, mint alapvető szükségletet, így az elhelyezés, illetőleg az élelmezés ezen túlmenően a gyermekek számára mennyiben lesz biztosított az egyébként a befogadási irányelv alapján is, kötelezően biztosítandó szükségletek. Értem ezalatt azt, hogy akár ők pszichológiai segítséget tudjanak kapni, akár az iskolába járás, óvodába járás vagy egyáltalán az integráció megkezdése megtörténjen a tranzitzónába” – fejtette ki Kovács Tímea, a bizottság ügyvédje.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!