2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:55

Belföld

Tovább szakad a Jobbik

Volner János alelnök frakcióból való kizárása után Tiszavasvári volt polgármestere otthagyta a Jobbikot, és feloszlattak egy vidéki szervezetet is.

  • Tovább szakad a Jobbik

„A kiszivárgott levelemből kiderül, hogy a Jobbik és az LMP kapcsolatépítésében szintet szeretne Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás kettőse lépni” – mondta Volner János, aki ezért mindkettőjüket leváltaná. Válaszul a Jobbik-frakció pénteken kizárta őt. Apáti István és Fülöp Erik pedig ezután önként távoztak a képviselőcsoportból. Volner János már pénteken jelezte, hogy rendkívüli tisztújítást szeretne. Ehhez a küldöttek többségének támogatására lesz szüksége.

„Meggyőződésem szerint össze tudom ezt szedni. A párton belüli támogatottságom kifejezetten magas, én vagyok a Jobbik legnagyobb szavazatszámmal megválasztott alelnöke. Október-november környékén már ezt meg lehet tartani, feltéve persze, hogyha a párt elnöksége nem próbálja diktatórikus módon ezt a törvényes, a Jobbik alapszabályából fakadó lehetőséget azzal korlátozni, hogy kizárat minket a pártból” – tette hozzá Volner János.

Fülöp Erik esetében erre nincs is szükség: Tiszavasvári volt polgármestere szombaton kilépett a Jobbikból.

„Úgy látom csak akkor tudunk sikeresen politizálni és a Fidesz-kormányt leváltani, hogyha Volner Jánosnak oszlopos szerepe juthat ebben a politikacsinálásban” – mondta.

A Jobbik vezetése azonban etikai eljárást indított a volt frakcióvezető ellen, ami a pártból történő kizárással is végződhet.

„Egyértelmű célja volt, hogy őt kizárják, csak ahhoz már gyáva volt, hogy ő maga lépjen ki, hanem egy ilyen nagy halált szeretett volna eljátszani, amit ő hazug módon tegnap már meg is írt, hogy őt azért zárták ki, mert egy tisztújító kongresszust szeretett volna. Nem, nem ezért lett kizárva, hanem azért, mert rengeteg- etikai vétséget elkövetett az elmúlt időszakban” – mondta Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője.

A párt vezetése pedig nem készül tisztújító kongresszusra. „Talán még nincs is fél éve, hogy megvolt egy legitim, nagy létszámú tisztújítás, abban őt is alelnökké választották, mindenkinek a mandátuma két évre szól” – tette hozzá a szóvivő.

Nemcsak Budapesten, hanem Szekszárdon is voltak párton belüli konfliktusok. Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója vasárnap arról tájékoztatta a Hír TV-t, hogy feloszlatják a szekszárdi szervezetet és annak vezetőjét, Szabó Balázst visszahívják helyi elnöki tisztségéből.

Még korai

Korai még Volner János Mi Hazánk Mozgalomhoz való csatlakozásáról beszélni - mondta Novák Előd. A párt alelnöke szerint ugyanakkor Volner távozása újabb kilépési hullámot eredményezhet a Jobbikban.

„Még mindig vannak a Jobbikban olyanok, akiknek a múltját, hitelességét elismerjük. Azért, mert egy másik pártban politizálnak attól mi még lehetünk pozitív véleménnyel róluk, és párbeszédet is folyattunk jelenleg is a Jobbik különböző politikusaival, azonban ez az ő döntésük, hogy mit lépnek. Mi is a hírekből értesültünk a kilépésükről, és az ő döntésük lesz az is, hogy hogyan folytatják. Jelenleg a Jobbik vezetőségénél pattog a labda, hogy elfogadják e azokat a kritikai észrevételeket, amiket Volner János megfogalmazott” – mondta Novák Előd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!