2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Tour de voks: tízoldalas petíció a közlekedhető városért

Személyesen kereste fel a budapesti főpolgármester-jelölteket a Magyar Kerékpárosklub és a Levegő Munkacsoport. A Tour de voks elnevezésű biciklis felvonuláson egy 10 oldalas petíciót adtak át, amelyben közlekedhető várost kérnek a leendő főpolgármestertől. A kiadványt egyedül Tarlós István jelenlegi városvezető és a jobbikos Staudt Gábor nem vette át, mert nem mentek el a rendezvényre.

„Egyre többen pattannak a biciklijükre és teszik meg az utat autó helyett biciklivel. Egyre többen sétálnak, de azt is látnunk kell, hogy ennek az aránya növelhető, és ennek az aránya még mindig további fejlődést igényel” – mondta Csárdi Antal LMP-s főpolgármester-jelölt. Kerékpárutak építésével kampányolt az LMP főpolgármester-jelöltje Kispesten, de a sajtótájékoztatóra négy keréken érkezett. Néhány órával később már két keréken gurult a Blaha Lujza térre Csárdi Antal. A Magyar Kerékpárosklub és a Levegő Munkacsoport aktivistái valamennyi főpolgármester-jelölthöz elkerekeztek, hogy megosszák velük fejlesztési terveiket. Az LMP-s politikus pipálta, amivel egyetértett. „A hidak legyenek bringázhatóak és építsenek bringasztrádákat, gyönyörű szép széleseket és színeseket a főváros és a belváros között. Teljes a sor, köszönjük szépen…” – olvasta Csárdi.


A következő megálló a liberális Bodnár Zoltán volt, aki szintén pipált. Bokros Lajos már nem mindennel értett egyet. „Az elsőhöz azt hozzá tudom tenni, hogy így van, mindenkinek legyen lehetősége biciklire ülni, de ez nem a főváros feladata elsősorban, hanem a kerületeké” – tette hozzá a Moma főpolgármester-jelöltje.

A bicikliseket a jobbikos Staudt Gábor és Tarlós István főpolgármester sem fogadta. De László János, a kerékpárosklub elnöke szerint azok a jelöltek sem értették meg, hogy mit kérnek a kerékpárosok, akikkel találkoztak.

L. J.: – Úgy tűnik, hogy szakmailag egyik sincsen abban a helyzetben, hogy megítélje, hogy az, amit pipált, az most jó vagy nem jó.
R.: – Akkor ennek így mi értelme volt?
L. J.: – A sajtón és önökön keresztül felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy ki kell bújni abból a játékból, hogy a bringások meg az autósok, meg ilyen érdek és olyan érdek.

 

A Budapesti Közlekedési Központ adatai szerint 2010 óta csaknem ötször annyi kerékpársávot jelöltek ki a fővárosban, mint a korábbi balliberális városvezetés idején. Ezt a kerékpárosklub sem vitatja. A tervezettnél később ugyan, de a hónap elején elindult a közösségi kerékpározás, a Bubi is Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A tragédia előtt nem sokkal kérték meg az egyik áldozat kezét

A tragédia előtt nem sokkal kérték meg az egyik áldozat kezét

A Tényeknek a 20 éves Boglárka egyik barátnője azt mondta: a lány telefonon hívta fel őt a katasztrófa előtt nagyjából fél órával azzal, hogy soha nem volt még ilyen boldog. Az RTL információja szerint a kishajóval utazó társaság egy buliból tartott hazafelé Nagymaros irányából.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!