2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Tóth Józsefre cserélné Molnárt Botka László

2017. augusztus 1., kedd 18:09, frissítve: kedd 18:09

A szocialista párt vezetése szerint nincs feszültség Botka László és Molnár Zsolt között, ám az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje ennek ellenére eltávolítaná posztjáról párttársát. Molnár reggel még azt nyilatkozta, hogy a párt elnökségének megbízásából továbbra is ő vezeti a fővárosban a választási egyeztetéseket, néhány órával később viszont Botka László már azt mondta: Tóth József XIII. kerületi polgármestert javasolja a posztra.

Nem csitulnak a kedélyek Botka László múlt heti nyilatkozatát követően. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje arra utalt, hogy Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke áruló, a Fidesz kollaboránsa. Molnár ezt tagadta, szerinte csak bizonyos kérdéseket látnak másként. Hétfőn Szegeden találkozott egymással a két politikus.

„Egy nagyon konstruktív megbeszélés volt, nagyon jó hangvételben. Természetesen voltak félreértések és olyan pontok, amelyeket tisztázni kellett. Ezek megtörténtek, és abban maradtunk, hogy nem a nyilvánosság előtt folytatunk vitát. A magam részéről támogatom Botka László programját” – nyilatkozta Molnár Zsolt.

Kedden már Molnár Gyula pártelnök is úgy fogalmazott: nincs Molnár-ügy.

„Az ügy lezárult, nincs ügy, nincs ma már miről beszélni, úgyhogy dolgozunk tovább, a mai ovb-ülésen fontos dolgokat fogunk eldönteni” – közölte a pártvezető.

A pártelnök nyilatkozata előtt reggel az ATV-ben Molnár Zsolt úgy fogalmazott, nincs bizalomvesztés vele szemben, hiszen folytatja az eddigi munkáit is.

– Felmerült az, hogy ön Budapesten informális vezetőként ne tárgyaljon a szövetségi politikáról?

– Szóba sem került.

– Mint ahogy ősszel is?

– Szerkesztő asszony, nekem az országos elnökségtől megbízásom van erre. Ha ennyire lemegyünk ilyen részletekbe, akkor én nagyon szívesen, bár sokkal szívesebben beszélnék arról, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban mi történt. De ha már itt tartunk, az országos elnökség egyhangú szavazással mandátumot adott nekem, hogy a budapesti kampányt és a budapesti kereteket rakjam össze.

Mást akar látni azonban ezen a poszton Botka László. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette: Tóth József XIII. kerületi polgármestert javasolja a fővárosi választási egyeztetések vezetőjének.

„Ezért arra teszek javaslatot ma az országos választási bizottságon, hogy a budapesti választási felkészüléssel, koordinációval az MSZP választási bizottsága Budapest legsikeresebb polgármesterét, Tóth József polgármester urat, a XIII. kerület polgármesterét bízza meg, aki teljes körű felhatalmazást kap a választások előkészítésre, a tárgyalások lefolytatására” – nyilatkozta Botka.

Azt, hogy Tóth József a zavaros helyzetben elvállalja-e Botka felkérését, nem tudtuk meg, az angyalföldi polgármester ugyanis szabadságon van.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!