2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Totális tisztújítás jöhet az úszószövetségben

2017. augusztus 14., hétfő 15:43

A teljes elnökséget lemondatnák.

A Hvg.hu birtokába került javaslat szerint titkos szavazással lemondatnák Bienerth Gusztáv elnököt és a megmaradt elnökségi tagokat. Ezt követően pedig új elnököt választanának és megneveznék a 15 elnökségi tagot is.

Tóth István, a szentendrei Kossuth Lajos Úszóegyesület elnöke szerint mindenképpen olyan vezető kell a szövetség élére, aki az úszás világából jön. Tóth bár kapott jelölést, de nem indul a posztért. Hozzátette: vannak új elnökjelöltek. Neveket nem mondott, de annyit elárult, hogy ő Hargitay Andrást látná szívesen az elnöki székben.

„Bienerth úrnak azt a véleményét osztottam, amely szerint jó egy menedzser típusú vezető, jó, de a sportból jöjjön. A sportág körül nagyon sok sportvezető van. Én azt is el tudom képzelni, erre most még nincs nevem, egy pár napunk van erre, hogy javaslatot tegyünk, pontosan két nap van még, a mai meg a holnapi. Szerintem a sportágat jól ismerő menedzser mindenképpen lehetne, de a vezetésben túlnyomó többségében sportolókra, illetve sportmúlttal rendelkező emberekre van szükség” – nyilatkozta Tóth István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!