2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Törvénytelen pályázaton nyert az ex-jobbikos

Törvénytelen volt az a pályázati kiírás, melyen elnyerte az aljegyzői állást az ex-jobbikos Kelemen Tibor Abonyban. A pályázati feltételeket a „főiskolával bővítették ki, melyet ráadásul az aljegyző csak a kinevezése után végzett el.

Kelemen Tibort tavaly nyáron nevezték ki Abony aljegyzőjének. A pályázati kiírás sértette a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényt – állapította meg Gedei Gábor, a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes főosztálya. „A hozzánk eljutott dokumentáció szerint a törvényességi főosztály azt állapította meg, hogy Abonyban a 2013. májusában aljegyzői posztra kiírt pályázat nem felel meg a hatályos törvényeknek” – fogalmazott Gedei Gábor.

A törvény felsorolja, hogy az aljegyzői tisztség betöltéséhez milyen iskolai végzettség vagy szakképesítés szükséges. A törvényben a főiskolai képesítés nem szerepel, az abonyi pályázatban viszont igen. A pályázatot a jegyző írta ki. A jegyző hamarosan távozott a Polgármesteri Hivatalból. „Csodálkoznék rajta, hogyha mi törvényellenesen írtuk volna ki a pályázatot. Várom a hivatalomban, elővesszük az erre vonatkozó dokumentumokat, viszontlátásra” – szögezte le Abony jegyzője, Balogh Pál.

Az aljegyző az abonyi Jobbik alapító elnöke volt. 2010-ben a radikális párt színeiben lett önkormányzati képviselő. Párttisztségétől ugyan hamarosan megfosztották, de képviselői mandátumáról nem mondott le. A Jobbikból érkezett aljegyző egy baloldali polgármesterrel dolgozik együtt. Romhányiné Balogh Edit 2006 óta vezeti a várost, az áprilisi parlamenti választáson ő a baloldal közös képviselőjelöltje a körzetben. Szerdán Bajnai Gordon kampányolt mellette.

A Hír Televízió úgy tudja, Kelemen Tibor a kinevezése után tavaly decemberben szerezte csak meg az államigazgatási főiskolai diplomáját.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Orbán Viktor nem mond igazat, nem igaz, hogy baloldali aktivista lőtt Ficóra […] a merénylőt sokkal inkább nacionalistának, jobboldalinak lehetne nevezni – bizonygatta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán, ezzel igyekezett elhatárolni a saját politikai szekértáborától a szlovák kormányfőre fegyverrel támadó férfit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!