2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Törvénnyel állnak bosszút a Jobbik-plakátokért

2017. április 26., szerda 12:26, frissítve: szerda 13:12

Törvényjavaslatban állhat bosszút a Fidesz a Jobbikon a plakátkampány miatt: a Halász János és Kósa Lajos által nemrég benyújtott törvényjavaslat megnehezíti a köztéri politikai plakátok kihelyezését.

A javaslat a hivatalos kampányidőszakon túl csak a piaci áron kihelyezett politikai plakátokat engedélyezné – az olcsóbban megkapott helyeket jogellenesen szerzett vagyoni előnynek minősítenék, amit be kellene fizetni a költségvetésnek.

A javaslat arra nem tér ki, hogy ki és hogyan állapítja majd meg az aktuális piaci árat. Érdekesség ugyanakkor, hogy a törvényjavaslat a kormányzati hirdetésekre nem vonatkozna.

Kósa Lajos szerint minderre azért van szükség, mert „szemmel láthatólag néhány milliárdos, egészen pontosan kettő, kilóra felvásárolta az ellenzéket”. A Fidesz-frakcióvezető állította, „még Lendvai Ildikó maga is elmondta, hogy Soros Györgynek perdöntő befolyása van a baloldalra, és ma már az is nyílt titok, hogy Simicska Lajosnak pedig a Jobbikra”.

Hozzátette: továbbra is fent akarják tartani azt a rendszert, „hogy nehéz legyen pártokat milliárdosoknak egyszerűen felvásárolniuk, és ne valósulhasson meg az a rendszer, hogy néhány oligarcha dönti el a magyar a választók helyett azt, hogy az ország merre menjen”.

Ellenben a Jobbik szerint nem adta ingyen a plakáthelyeket Simicska Lajos – mondta Kósa Lajos sajtótájékoztatója után a párt frakcióvezetője. Volner János közölte: ha valóban támogatná a Jobbikot a milliárdos vállalkozó, akkor nem vettek volna fel hitelt a kampányra. „Piaci alapon szerződtünk, és a végén, ahogy elmondtuk, nyilvánosságra is fogjuk hozni a plakátkampány költségeit” – szögezte le a politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!