2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Török Gábor: Akár egy Fidesz–MSZP koalíció is jöhet

Hír TV

2017. november 21., kedd 18:56, frissítve: kedd 19:32

Az elemző szerint kizárt, hogy a baloldali pártok 2018-ban együtt kormányozzanak a Jobbikkal.

A politológus a Hír TV Egyenesen című műsorában viszont úgy vélte, ha a Fidesz úgy nyer, hogy mindenképpen koalíciós partnert kellene találnia, akkor az MSZP elképzelhető, hogy igent mondana egy ilyen felkérésre. Az elemző szerint a szocialisták a politikai túlélés miatt bútoroznának össze a jelenlegi kormánypárttal.

Török Gábor a műsorban arról is beszélt, hogy minden politikai erő változik, a Jobbik néppártosodása azonban túlzottan gyorsan történik, amit nehezen emésztenek a választók. Az elemző szerint a párt stratégiája két pillére épül. Az egyik, hogy a baloldal 2018-ban nem lesz kormányzóképes. Ez bejött, de az, hogy a Fidesz közben amortizálódik, már kevésbé.

Vona Gábor magasra tette a lécet azzal, hogy korábban bejelentette: lemond, ha pártja nem nyeri meg a 2018-as választást. Ez a politológus szerint arra készteti a Jobbikot, hogy minél több szavazót szerezzen magának.

Török Gábor úgy véli, a Fidesz radikalizálódása miatt a Jobbiknak egyre nehezebb megtartania a bázisát, így számára csak a baloldali szavazók átcsábítása lehet reális forgatókönyv.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!