2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Toroczkai szerint a Jobbik tábora elolvadt

Hír TV

2018. május 28., hétfő 08:18, frissítve: szerda 16:48

A kormánypárti Magyar Időkben ment neki ismét a Jobbiknak Toroczkai László.

Ásotthalom polgármestere azóta támadja a párt vezetését, hogy alulmaradt a májusi tisztújításon Sneider Tamással szemben. Toroczkai László az elbukott választás után bejelentette, hogy külön platformot indít a jobbikon belül, de a párt ezt nem hagyta jóvá, és fegyelmi eljárást indítottak a volt alelnök ellen.

Toroczkai a Magyar Időknek azt mondta: nem akar kilépni a pártból, a Jobbikon belüli platformmal pedig visszaszerezné a nemzeti érzelmű szavazókat. Véleménye szerint a Jobbik egymilliós tábora elolvadt, egykori támogatói egy része a Fideszre szavazott, másik része pedig otthon maradt.

Belharc

Ami a Jobbikban történik az a Fidesz elemi érdeke, bármilyen platform pedig megosztó a pártban – erről már Z. Kárpát Dániel beszélt a Hír TV-ben. A Jobbik alelnöke szerint Toroczkai platformja rendkívül káros lenne, belharcot szítana, amiből egyedül a kormánypárti média profitálna.

„A Fidesz médiájában történő egyoldalú turné, és a különböző megosztottságot vizionáló képek falra festése káros. Nem az építkezés irányába mutat, ez jelenti a problémát. Azt is szeretném hangsúlyozni, hogy a Jobbik vezetése, a vezetői senkit nem tud kizárni egy közösségből" - mondta Z. Kárpát.

Mi lett veled ellenzék?

Nagy lehet a baj, ha másfél hónappal a választások után feltesszük ezt a kérdést. És valóban az. A Fidesz kétharmad birtokában a hasát fogva kacaghat, ha végignéz az ellenzéken. Az MSZP 2010 óta árnyéka önmagának. Gyurcsány DK-jában sokan Orbán győzelmének kulcsát látják. A Jobbik egyedül akart mindent, a Momentum pedig nem ugrotta meg a parlamenti küszöböt – elemző cikkünk az ellenzékről.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!