2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Toroczkai: Ennyit tehetek a liberális nyomulás ellen

2017. február 17., péntek 10:26, frissítve: péntek 11:07

Ha a Kúria úgy dönt, akkor visszavonja a csadorviselést betiltó rendeletet – mondta a Hír TV-nek Ásotthalom jobbikos polgármestere.

Toroczkai László úgy fogalmazott: csupán egy jogvitáról van szó, de szerinte a tavaly novemberben elfogadott intézkedés nem sért alapjogokat. Hozzátette: nem neki, hanem a kormánynak kellett volna hasonló intézkedést hozni, de ő polgármesterként csak ennyit tud tenni a liberális nyomulás ellen, ami Európa létét fenyegeti.

„Éppen az a kormányhivatal támadott meg minket, amely arra hivatkozik, hogy törvényi erővel kellene ezeket a dolgokat szabályozni, hát akkor rávilágított arra a mulasztásra, amit a magyar kormány, a magyar parlament követett el. Ha a Kúria úgy dönt, akkor a rendeletet nyilván vissza fogjuk vonni. Mi betartjuk a törvényeket. Én azt gondolom, hogy ez egy jogvita, van egy jogvita közöttünk, a kormányhivatal, illetve Ásotthalom önkormányzata között. Nem volt még precedens hasonlóra, majd a Kúria jogászai, szakjogászai eldöntik, hogy kinek van igaza” – fogalmazott.

A Csongrád megyei kormányhivatal azután fordult a Kúriához, hogy döntése ellenére a szerdai határidőre nem vonta vissza az önkormányzat a rendeletet, amely a mecset építést és a homoszexuálisok házasságának népszerűsítését is megtiltja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!