2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Tömeges választási csalás történhetett Csepelen

Hír TV

2018. március 20., kedd 07:55, frissítve: kedd 14:57

23 párt élt vissza halottak adataival a fideszes Németh Szilárd egyéni választókerületében.

Országossá vált a kamupártos csalássorozat Bangóné Borbély Ildikó szerint, aki a Fideszt sejti az ügy mögött. A szocialista politikus azt mondta, hogy már több mint 10 választókerületben tudnak arról, hogy halottak és gyanútlan állampolgárok neve is felkerült több jelölt ajánlóíveire. Bangóné ezért arra szólította fel a Nemzeti Választási Bizottságot, hogy mind a 106 egyéni körzetben ellenőrizzék ajánlóíveket. Az MSZP képviselője hozzátette: csak a csepeli választókerületben ezer halott nevére bukkant a helyi választási bizottság.

Országossá vált a kamupártos csalássorozat Bangóné Borbély Ildikó szerint, aki a Fideszt sejti az ügy mögött. A szocialista politikus azt mondta, hogy már több mint 10 választókerületben tudnak arról, hogy halottak és gyanútlan állampolgárok neve is felkerült több jelölt ajánlóíveire. Bangóné ezért arra szólította fel a Nemzeti Választási Bizottságot, hogy mind a 106 egyéni körzetben ellenőrizzék az ajánlóíveket. Az MSZP képviselője hozzátette: csak a csepeli választókerületben ezer halott nevére bukkant a helyi választási bizottság.

– Volt olyan párt, aminek több mint fele, több mint kétszáz halott embernek a neve szerepelt az ajánlóíveken. Itt feltételezhető, hogy tömegével kapták meg ezek a pártok valakitől a listákat. Fel kell tenni, hogy kinek áll érdekében ma listákat átadni a pártoknak. A válasz szerintem az, hogy a kormányzópártnak, a Fidesz-KDNP-nek. Egyetlen párt rendelkezik olyan mértékű listákkal, a Kubatov-listákkal, aki ezt meg tudta tenni – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!