2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Tolna megye „nagyura” bajban van

2016. augusztus 24., szerda 16:12, frissítve: szerda 16:36

Közokirat-hamisításért emelt vádat a szekszárdi ügyészség egy mezőgazdasági vállalkozó ellen – az üzletember színlelt szerződésekkel jutott földterületekhez. A Jobbik a földárverések miatt is feljelentette az üzletembert.

A büntetőügy vádlottja Tolna megye egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalkozója, Twickel György. Az ügyészség szerint 160, életjáradéki szerződésnek színlelt adásvételi szerződést kötött földtulajdonosokkal. Egy összegben kifizette őket, majd a szerződéseket bevitte a földhivatalba, ahol bejegyezték tulajdonjogát a megszerezett parcellákra, amit közokirat-hamisításként értékelt a vádhatóság. A szerződésekkel megkerülte azokat, akiknek elővásárlási joguk lett volna a földekre.

„Az életjáradéknak a legfontosabb ismérve a jogosult haláláig történő rendszeres időszakonkénti juttatás. Itt pedig arról van szó, hogy amikor a szerződéseket megkötötték, a forgalmi értéket, amelyet a szerződésben feltüntettek, a terhelt nyomban kifizette” – mondta a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője, Ökrös Magdolna.

Ugyanezt a vállalkozót jelentette fel a Jobbik tavasszal egy másik ügyben. Az ellenzéki párt szerint Twickel György strómanok segítségével játszotta ki a birtokszerzési korlátot a földárveréseken.

„Ez már egy óriási előrelépés, de itt nem szabad megállnunk ugye, mert ezek még csak az életjáradéki szerződések. Ezután fognak következni majd a strómanok dolgai, hogy így fogalmazzak. Ott is rendkívül sok olyan dolog történt, ami hagy kivetnivalót maga után” – emlékeztetett a Jobbik Tolna megyei szóvivője, Szabó Balázs.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!