2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Tojás után tejjel csábítja a szavazókat Bajkai István

Hír TV

2018. január 27., szombat 13:30, frissítve: szombat 18:21

Tojás után ingyentejjel csábítja a szavazókat a Fidesz erzsébetvárosi alpolgármestere, aki áprilisban a VI-VII. kerületet magában foglaló 5-ös választókörzetben indul egyéni jelöltként. Bajkai István állítja, bár a tojásdobozokat és a tejesflakonokat is felcímkézte a nevével, ez csak jótékonyság, nem kampány. A Kétfarkú Kutya Párt hiába próbált a tejosztásban együttműködni a kormánypárttal.

A Garay téri piac mellett osztott ingyentejet erzsébetvárosi lakóknak a kerület fideszes képviselőjelöltje. A fejenként két liter tejért hamar hosszú sor alakult ki. Voltak, akik azt mondták, nem csak a választások idején kellene segíteni az embereknek. Volt, aki először azt mondta, neki mindegy, ki osztja a tejet, de hamar meggondolta magát.

Csakhogy a téren nem csak fideszesek osztogattak. Bajkai István akciójára megjelentek a Kétfarkú Kutya Párt tagjai is, akik nemcsak tejet, de sört is ígértek a lakosoknak, cserébe ha rájuk szavaznak.

„Hát gondoltuk, hogy tovább osztjuk a tejet, mert ez egy tök jó ötlet, hogy a Fidesz így a választások előtt tejet oszt, de mi is VII. kerületi lakosok vagyunk, és kaphatunk tejet, és tovább osztjuk, ez így már kutyapártos tej, reméljük, emiatt inkább ránk fognak szavazni, és nem a Fideszre” – mondta Kovács Gergely pártelnök.

A Fidesz képviselőjelöltje azt mondja: tejet utoljára a 2014-es önkormányzati választás kampányában osztott, de azóta volt tojásosztás, és gyerekeknek is segített. A mostani akcióról úgy gondolja, az nem lehet tiltott pártfinanszírozás, mert a nagyjából 100 ezer forint értékű tejet nem a párt vette, hanem ő a saját pénzéből.

– Számlák vannak róla?
– Ingyen adjuk, nem ellenérték fejében történik.
– De önök is ingyen kapták?
– Nem, nem kaptuk ingyen. Nagyon szívesen, természetesen az én saját felajánlásom, Bajkai Istvánként a saját vagyonomból bocsátom a közösség rendelkezésére.

A fideszes politikus, ahogy a legutóbbi tojásosztáskor a dobozokra, úgy most a tejesflakonokra írta rá a nevét, hogy a választás közeledtével a kerületi szavazók emlékezhessenek arra, kinek köszönhetik az ingyentejet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!