2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Tóbiás: Ez már több mint összefonódás

2016. május 23., hétfő 14:30

A jegybank és a legfőbb ügyészség összefonódására utalt napirend előtti felszólalásában Tóbiás József.

Az MSZP frakcióvezetője nonszensznek nevezte, hogy a legfőbb ügyész, Polt Péter felesége is a jegybank egyik alapítványának kurátora. Az ellenzéki politikus szerint Matolcsy Györgynek továbbra is le kellene mondania.

„Önök a legfőbb ügyészséggel karöltve egy csapatba tartoznak, egy követ fújnak. De nem a Matolcsy-ügynek, hanem ma már Matolcsy- és Polt-ügynek  kell hogy nevezzük mindazt, ami történik, hisz hogyan várható el, hogy a legfőbb ügyész felesége személyzetisként és alapítványi kurátorként felelős ezekért a pénzekért, és a legfőbb ügyésznek a saját feleségét kellene kihallgatnia. Nem érzik, hogy ez nonszensz? Nem érzik, hogy több mint összefonódás történik? Összejátszás van, de a nép átlát önökön, mint a szitán. Pontosan látja, menteni akarják a menthetetlent, egy dolgot tehetnek, lemond Matolcsy György” – fogalmazott a szocialista pártelnök.

A propagandaminiszter államtitkára ismét az „elmúltnyolcév” kártyát dobta be válaszában. Dömötör Csaba szerint nehéz attól a párttól kioktatást elfogadni, amelynek több korrupt politikusa is van.

„Nehéz azért attól a párttól kioktatást elfogadni, amely esetben nehéz eldönteni, mi jellemezte leginkább a kormányzását, a nokiás doboz, a síkságra épített völgyhíd, Simon Gábor százmilliói, Zuschlag János egyesületei, nehéz eldönteni, hiszen szeretném arra emlékeztetni önt is, hogy az elmúlt hetekben is született elmarasztaló ítélet olyan ügyben, amelyben egy volt szocialista honvédelmi miniszter és államtitkára is érintett volt” – mondta Dömötör Csaba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!