2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Több tucat ügyben állunk szemben az unióval

2017. július 13., csütörtök 15:04, frissítve: csütörtök 16:20

A kancelláriaminiszter szerint Brüsszel nem vette figyelembe a magyar álláspontot a lex CEU ügyében indult kötelezettségszegési eljárásnál.

A kormányinfón Lázár János azt hangsúlyozta, hogy még tárgyalnak az ügyben az Európai Bizottsággal. A politikus hozzátette: összesen 20-25 olyan nagyobb ügy van most, amely kapcsán vita van a magyar kormány a brüsszeli testület között.

„Két újabb ügyben is vitánk van az Európai Bizottsággal, a CEU, a Közép-Európai Egyetem ügyében továbblépett a kötelezettségszegési eljárás. Az EB elszántan viszi tovább saját véleményét, a magyar jogi álláspontot nem vette figyelembe, valószínű ez is tovább folytatódik, és mint ismeretes, kötelezettségszegési eljárást indítanak a civiltörvény kapcsán Magyarországgal szemben” – ismertette Lázár János.

A szocialisták európai parlamenti képviselője szerint, ha az Orbán-kormány nem hozza összhangba az uniós joggal a CEU-ra szabott felsőoktatási törvényt, akkor az Európai Bíróság súlyos pénzbírsággal sújthatja Magyarországot.

„Azért, mert Orbán Viktor a hatalmi arroganciájában külön meccset folytat egy amerikai–magyar milliárdossal, és ezért tönkreteszi annak világhírű intézményét, ezért mi magyar adófizetők mindannyian bírságra számolhatunk az Európai Unió joga felett őrködő Európai Bíróságtól. Ez hűtlen kezelés a magyar adófizetők pénzével” – véli Ujhelyi István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!