2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Több száz lakástulajdonost érint ez a nonszensz helyzet

Mit szólnának ahhoz, ha egyszer csak kiderülne, hogy a saját tulajdonú lakásuk egy ismeretlen cég székhelye is egyben? Nemcsak a vállalkozás levelei, hanem még a számlái is az önök címére érkeznének, és lenne olyan szolgáltató, amelyik elvárná, hogy fizesse be a cég helyett a csekkeket is. Mindez nem a képzelet szüleménye, történt is ilyen. Több száz lakástulajdonost érint a nonszensznek mondható helyzet. Megpróbáltuk kibogozni a szálakat.

  • Több száz lakástulajdonost érint ez a nonszensz helyzet

Egy csekknek sosem örülünk, pláne akkor nem, ha úgy érezzük jogtalanul kaptuk. Biztosan önök is emlékeznek, hogy 2016. július 1-e óta magánszemélyeknek ingyenes a kéményseprés, fizetni tehát csak azoknak kell, akiknek az ingatlanában valamilyen cég működik. Ennek ellenére Budapest 6. kerületében az egyik társasházban több magánszemély is csekket kapott. Köztük Anna is, aki azt kérte valódi nevét és arcát ne mutassuk meg. 

„Egy 1750 forintos csekket kaptam kéményseprő ipari szolgáltatás címszóval, amit eleve csodáltam, mert úgy tudtam, hogy két éve teljesen ingyenes a szolgáltatás. A csekkhez be volt csatolva egy dokumentum, egy tájékoztatás, ami szerint azért számlázták ki nekem ezt a csekket, mert az ingatlanomban gazdasági társaság működik. Ott van a székhelye, telephelye. Ami azért volt számomra érdekes, mert kb 50 éve a családunké ez a lakás, és soha semmilyen vállalkozás nem működött itt, és nem is tervezünk vállalkozást alapítani” – mondta a nő. 

Anna az első rácsodálkozás után azonnal hívta is a FŐKÉTÜSZ ügyfélszolgálatát. „Mondtam nekik, hogy én nagyon szívesen fizetek, ha megmondják, hogy én milyen vállalkozó vagyok, ezt mióta űzöm és mi a cégem neve” – így a pórul járt lakó.

A kérdésére – panaszosunk elmondása szerint- az ügyintéző nem tudott válaszolni, ezért azt javasolta Annának, hogy tegyen írásbeli panaszt. A nő ezt még aznap megtette, de választ hosszú hetekig nem kapott, és ezzel nem volt egyedül.

További részletek a Panaszkönyvben:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!