Több mint egymillióan hagynák el Magyarországot

SZP, 2017. június 18., 18:09, frissítve: 18:28
A kivándorolni szándékozók 40 százaléka fiatal.

Egy magyarnak átlagosan hat olyan közeli családtagja vagy ismerőse van, aki már elhagyta az országot, a megkérdezettek háromnegyede érintett valamilyen formában a kivándorlás által, tehát vagy már nem él itthon, vagy valamelyik családtagja, barátja elhagyta az országot – derült ki abból a felmérésből, amelyet a Publicus készített a Vasárnapi Hírek megbízásából.

A kutatás szerint 1,2 millió magyar tervezi, hogy a jövőben tartósan külföldön vállal munkát, 55 százaléknyian azért, mert nem tud megélni a fizetésből, 28 százalék azért, mert nem tud megfelelő jövőt biztosítani a gyerekeinek, és nagyjából ugyanennyien a magyarországi közéleti-politikai viszonyok miatt mennének el.

Legtöbbek szerint (43 százalék) az egyre növekvő kivándorlás oka az, hogy a fizetésekből nem lehet megélni. 26 százalék szerint Orbán Viktor az oka a menekülésnek, 12 százalék a rossz gazdasági helyzetre, 7 százalék pedig az előző kormányokra, konkrétan az MSZP-re mutogat. A távozni szándékozók 40 százaléka fiatal, 530 ezren vannak.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés