2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Több mint 400 új bv-felügyelő kezdi meg a munkát

,

2017. július 26., szerda 18:04, frissítve: szerda 23:46

Büntetés-végrehajtási tisztek tettek esküt Remeteszőlősön. A Belügyminisztérium tavaly kezdte el a börtönőrök toborzását, hogy az épülő új intézményekbe legyen személyzet.

Több mint négyszázan fejezték be tanulmányaikat és tettek esküt Remeteszőlősön, a büntetés-végrehajtási felügyelői képzésen, hogy a hazai börtönökben helyezkedhessenek el.

„Azt vettem első körben figyelembe, hogy olyan munkahelyen dolgozhassak, ahol az előrelépés lehetősége megvan. Úgy gondolom, hogy a büntetés-végrehajtás száz százalékban nyújtja ezt a lehetőséget” – fogalmazott Marosi Bettina őrmester.

„A bérezés kifejezetten fontos volt a döntésemnél annak idején. És az is előny volt, hogy már az oktatásra az első hónaptól kezdve a teljes bérünket megkaptuk, mellé kafeteriát is kaptunk, lakhatási támogatást, utazási támogatást. Sokat nyomott a latban, és pontosan megérkezik mindig” – emelte ki a Hír TV-nek nyilatkozó Nagy Balázs őrmester.

A tiszthelyettesek kezdő fizetése havi bruttó 220 ezer forint, a tiszteké bruttó 330 ezer forint, amelyet évi 200 ezer forint értékű kafetéria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár a végzetteknek.

„A közeljövőben nyolc új börtön fog épülni. Amíg ezek nem épülnek meg, addig az ország büntetés-végrehajtási intézeteiben teljesít szolgálatot ez a 411 fő” – közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

Az új intézetekre azért van szükség, mert európai uniós előírások miatt csökkenteni kell a börtönök zsúfoltságát. A képzések és a toborzás is folytatódik. A cél, hogy összesen kétezer-ötszázzal bővüljön a büntetés-végrehajtásban dolgozók száma.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!