2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Több mint 400 leendő börtönőr tett sikeres vizsgát

2017. július 24., hétfő 23:34, frissítve: hétfő 23:38

Több, mint 400 leendő börtönőr tett sikeres vizsgát idén. A gyakorlati feladatokat a venyige utcai bv-intézetben kellett teljesíteniük. A képzési intézmény igazgatója szerint az életpályamodell bevezetése vonzóbbá tette a szakmát.

Az érkező gépjárművet tüzetesen átvizsgálják. A szituáció kreált, a börtönviszonyok viszont valósak. Hat végzős börtönőr adott számot tudásáról gyakorlati vizsgán. „Én közalkalmazottként dolgoztam a szegedi csillagban pénzügyi vonalon, adta magát nekem már ez a lehetőség, beleláthattam egy picikét már a börtön világába, legfőképpen abba, hogy a fogvatartottakat nemcsak kiemeli a bv a társadalomból, hanem a visszahelyezésükre is kifejezett és nagyon komoly energiákat fordít. Nevelőtanári diplomám van, engem ez a része kifejezetten érdekel, személy szerint ilyen pályán szeretnék mozogni a bv-n belül a későbbiek során” – mondta Nagy Balázs őrmester.

A következő vizsgafeladaton belüli szituációban a motozott rab is csak játssza a szerepét. Ezt követően a börtönőrök körletátvizsgálásból vizsgáztak. Idén 430-an tettek sikeres vizsgát. A továbbképzést nyújtó intézet vezetője szerint az életpályamodell bevezetése óta többen vállalnak munkát a büntetés-végrehajtás területén.

„Az életpályamodell bevezetésével egy viszonylagos biztonság, egy olyan fizetési rendszer, egy olyan előremeneteli rendszer, amely minket az egyenruhakeretek között előrevisz. Bérben sem járnak most rosszul a kezdő kollégák, a másik talán az, a kiszámíthatóság a börtönökben, a tervezhető szolgálat, és azok az egyenruhával járó kötöttségek, amelyek előre láthatóak, előre tervezhetőek” – mondta Szabó Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának oktatási, továbbképzési és rehabilitációs igazgatója.

A sikeres vizsgát teljesítő több száz börtönőr az ország különböző pontjain teljesít majd szolgálatot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!