2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Több megyében is csúszik az Emmi támogatása

2017. február 20., hétfő 15:47, frissítve: hétfő 15:56

Nem kapta meg a pénzt azoknak a családoknak egy része, amelyek részt vesznek az Emberi Erőforrások Minisztériumának Útravaló ösztöndíjprogramjában. Az évek óta működő, a hátrányos helyzetű, de jól teljesítő gyerekek tanulását segítő programban részt vevő diákok és pedagógusok havi hétezer forintot kapnának, de a kifizetések akadoznak.

Vígh László két gyermeket nevel a Somogy megyei Barcson. Nyolcadikos fia szeptember óta az Útravaló ösztöndíjasa. A programmal hátrányos helyzetű diákok továbbtanulását támogatja az állam. A Vígh családnak hétezer forint járna a tanév mind a tíz hónapjában, de eddig egyetlen forintot nem láttak az ösztöndíjból. Az iskola megpróbált segíteni nekik, de a tárcánál válaszra sem méltatták őket.

„Bármilyen ímélt küld az iskola, eredményt nem kap vissza. Sőt mi több, a telefonszámát is letiltották. A barcsi Arany János iskola bármi módon is akar a gyermekem részére segítséget nyújtani, sajnos nem úgy állnak hozzá, hogy eredményes választ kapjon a gyermekem és mi, szülők” – mondta Vígh László.

Az egyik baloldali kis párt, az Együtt alelnöke úgy tudja, hogy nemcsak Somogyban, hanem Baranyában is várnak családok az ösztöndíjra. „Miközben ma arról beszél Orbán Viktor és mindenki a Fideszben, hogy jól teljesít az ország és hogy mennyire rendben van minden, pont ezeket az egyébként tehetséges, de nagyon szerencsétlen sorsú családokból származó gyerekeket nem támogatják. Nem kapják meg azokat a pénzeket, amiért keményen megdolgoznak. Azt hiszem, ez Balog miniszternek és mindenki másnak a szégyene, aki ma ezt az infrastruktúrát viszi” – nyilatkozta Berkecz Balázs alelnök.

Az Útravaló ösztöndíjprogramért is az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő felel. Az eredeti tervek szerint ezt a háttérintézményt is beolvasztották volna a minisztériumba a bürokráciacsökkentés jegyében, önállósága végül mégis megmaradt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!