2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Tízmilliós medencében úszkál Rogán

2016. november 28., hétfő 12:55, frissítve: hétfő 14:55

Legalább tízmillió forintba került az úszómedence Rogán Antalék balatoni nyaralójában – írja az Átlátszó.hu.

A portál nemrég számolt be arról, hogy a Rogán testvérek balatonlellei ingatlanja több millió forintos felújításon esett át: újraparkosítottak több száz négyzetméter zöldfelületet, kicserélték a járólapokat, és megmagasították a kerítést. A portál emlékeztet: az ingatlant Rogán Antal nyolcvanéves nagymamája vásárolta meg néhány hónappal a halála előtt, így az ingatlan örökléssel került a propagandaminiszter és polgármesterként tevékenykedő testvére birtokába, a vagyon eredetéről így senkinek sem kellett elszámolni.

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antallal szemben az Együtt alelnöke, Juhász Péter kikéri a propagandaminiszter testvérének vagyonnyilatkozatát is. A politikus szerint a két dokumentumból ki fog derülni, hogy hogyan és miből telik Rogán Antalnak 260 négyzetméteres nyaralójuk felújítására.

„Ennek a két nyilatkozatnak ki kellene adnia azt az összeget, amelyet valamilyen forrásból előteremtettek. De Rogán Antalnál látszik az, hogy a megtakarításai, illetve a kölcsönkérései, tartozásai gyakorlatilag nulla egyenleget mutatnak, ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen a teljes éves fizetését erre az ingatlanfelújításra kellett volna hogy költse. Ami azt jelentené, hogy az egész családja fényevő, merthogy máshonnan legális jövedelme nem származik, vagy legalábbis nincsen feltüntetve a vagyonnyilatkozatában. Tehát kijelenthető, tény, hogy Rogán Antal ismét hazudott, vagy a vagyonnyilatkozatában, vagy azzal kapcsolatban, hogy hogyan, mennyiért és miből újította föl ezt az ingatlant” – mondta Juhász Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!